Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇalışmasına karşı çıktığı evli olduğu kadını öldürmeye çalışan Osman Taştan tutuklandı

Çalışmasına karşı çıktığı evli olduğu kadını öldürmeye çalışan Osman Taştan tutuklandı

HABER MERKEZİ – Kocaeli Darıca’da Osman Taştan isimli erkek, çalışmasına karşı çıktığı evli olduğu Naciye Taştan’ı satırla öldürmeye çalıştı. Yaralanan kadın hastanede tedavi altına alınırken, Taştan tutuklandı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Osman Taştan isimli erkek, çalışmasına karşı çıktığı evli olduğu Naciye Taştan’ı satırla yaraladı.

Evinin önünde gerçekleşen saldırı sonucu Naciye ağır yaralandı.

İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Naciye, buradaki müdahalesinin ardından da Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Parmağı kopan ve vücudunun birçok yerinde dikişler olan Naciye’nin tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Gözaltına alınan Osman Taştan ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Öldürmekle tehdit etti’

DHA’ya konuşan Naciye’nin kız kardeşi Hülya Altınbaş, eniştesinin memleketi Ağrı’da yaşadığı dönemde ablasına sürekli şiddet uyguladığını 3 yıl önce de darp edip evden kovduğunu söyledi.

Ablasının 4 çocuğuyla önce İstanbul’a, ardından da Darıca’ya gelerek yaşamına devam ettiğini belirten Altınbaş, ablasının bir süre önce iş bulduğunu belirtti.

Altınbaş, yaklaşık 6 ay önce de bazı kişilerin araya girmesiyle ablası ve eniştesinin barışarak tekrar bir araya geldiklerini anlattı. Altınbaş, bu süreçten sonra Osman Taştan’ın, ablasına çalışmaması yönünde baskı yaptığını, öldürmekle tehdit ettiğini ifade etti.

‘Sustuğumuz için bu hale geldik’

Taştan’ın cezalandırılmasını isteyen Altınbaş şunları söyledi:

Eğer bir kadın bu şekilde kesiliyorsa, buna birilerinin artık dur demesi lazım. Biz başımızı korkarak yastığa koyuyorsak bu şekilde yaşamanın ne anlamı var? Buna halk karar versin, bizim gücümüz yok artık. Biz sustuk, kimse susmasın, biz sustuğumuz için bu hale geldik, artık kimse susmasın, sessiz kalanın durumu bu olur. Bu adamın cezası neyse verilsin, bizim yüreğimize acı düştü, kimse bizin durumumuza düşmesin.




Önceki Haber
Uzaktan çalışma esasları belirlendi
Sonraki Haber
Erdoğan'dan muhalefete: Damat kadar taş düşsün başınıza