Ana SayfaGüncelErdoğan’dan muhalefete: Damat kadar taş düşsün başınıza

Erdoğan’dan muhalefete: Damat kadar taş düşsün başınıza

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinden kaybolan 128 milyar dolar için “Kaybolan bir şey yok” dedi ve muhalefetten gelen eleştirilere “Damat kadar taş düşsün başınıza” diyerek tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Merkez Bankası rezervleri tartışmasına değindi.

Hem CHP kurmayları hem de partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemde sıklıkla dile getirdiği “128 milyar dolar nerede?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Tutturmuşlar ‘Şu kadar para’ nerede? O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası’nda” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir. CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar, kalkıyorlar ‘Damat da damat.’ Damat kadar taş düşsün başınıza” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun sorusuna ‘dövizlerin önemli kısmı pandemide kullanıldı’ yanıtı vermişti.

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Erdoğan’ın yanıtına tepki göstererek, “Bu paralar pandemiyle ilgili kullanılmadı. Açıkça halkı aldatıyorsunuz” demişti.

Oluç, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın istifası ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına getirilen Lütfü Elvan’a da seslenerek, “Açıklayın Sayın Elvan. Bu 128 milyar dolar pandemi ile ilgili hangi kalemlerde kullanılmış?” şeklinde bir soru yöneltmişti.




Önceki Haber
Çalışmasına karşı çıktığı evli olduğu kadını öldürmeye çalışan Osman Taştan tutuklandı
Sonraki Haber
En iyi 500 üniversite listesi: Türkiye'den sadece Koç Üniversitesi var