Ana SayfaToplumsal CinsiyetErkeklere ‘ikinci eş’ alın diyen Ali Edizer doktorluk görevine iade edildi

Erkeklere ‘ikinci eş’ alın diyen Ali Edizer doktorluk görevine iade edildi

HABER MERKEZİ – Medeni Kanun’u hedef alıp, erkeklere ‘ikinci eş alın’ çağrısında bulunduktan sonra GATA’daki başhekim yardımcılığı görevinden ve tabiplikten alınan Dr. Ali Edizer, yeniden göreve iade edildi.

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer, geçtiğimiz yıl Medeni Kanun’u hedef alan ifadeler kullanmıştı.

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda, evli olduğu kadını aldatan erkeklere, “Neden boşanıyorsunuz? Allah size ruhsat vermiş bir tane daha alın” çağrısında bulunan Edizer, gelen tepkiler üzerine başhekim yardımcılığı görevinden alınmıştı.

Edizer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirilmişti.

9 Mart 2021’de Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, laikliği ve medeni hukuku hedef alan Edizer hakkında soruşturma açmıştı. GATA’nın meczubu olan bu kişi görevine nasıl döner? Demek ki bu soruşturma da göstermelik açılmış” dedi.

Edizer hakkında açılan soruşturmanın sonucuna ilişkin kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Emir, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.




Önceki Haber
Muhalefet ortak aklı savundu: HDP küçülmez
Sonraki Haber
Gülbahar Asabay'ı öldüren erkek kardeşi tutuklandı