Ana SayfaKültür-Sanat‘Game of Thrones’un yaratıcısından Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki

‘Game of Thrones’un yaratıcısından Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki

HABER MERKEZİ – George R. R. Martin, Sibel Kekilli’nin paylaşımı üzerine Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösterdi, Türkiye’deki kadınlara ‘Güçlü kalın’ mesajı yolladı.

‘Game of Thrones’un yaratıcısı George R. R. Martin, dizide Shea isimli karakteri canlandıran Sibel Kekilli’nin Türkiye’de son dönemde yaşananları gönderdiği bir e-mail ile kendisine aktarması üzerine, söz konusu gelişmeleri sosyal medya hesabından ve kişisel internet sitesinden tüm dünyaya duyurdu.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi‘nden çekilmişti.

Martin yaptığı paylaşımda, alınan kararı “Türkiye’den gelen üzüntü verici bir haber” olarak adlandırdı ve Türkiye’den kadınlara selam ve sevgilerini gönderdiğini belirtti:

Sevgili arkadaşım ve Game of Thrones dizisinin Shae’si Sibel Kekilli bana, son günlerde Türkiye’de yaşanan üzüntü verici olaylardan bahsettiği bir e-mail gönderdi. Erdoğan rejimi altındaki Türkiye, resmi olarak kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı savaşan İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.

Şiddete maruz kalmanın ne demek olduğunu kendi kişisel deneyimlerinden bilen Sibel, tüm dünyada kadınları her türlü şiddete karşı müdafaa eden biri. Yalnızca harika bir oyuncu değil, aynı zamanda gerçekten cesur bir kadın ve gerçek bir kahraman. Bugüne dek yaptığı ve bundan sonra yapmaya devam ettiği her şey için kendisini takdir ediyorum. Kendisinin bana gönderdiği mesajı Türkiye’de yaşayan kadınlara tekrarlamak istiyorum; selam ve sevgiler. Güçlü kalın.




Önceki Haber
Kadınların emek ve direnişlerinin sesi 'Kadın İşçi' gazetesi
Sonraki Haber
HDP'li kadınlar 'Kadın Yoksulluğu' için alanlara çıkıyor