Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesine saldırı davası: Tüm talepler reddedildi

Şenyaşar ailesine saldırı davası: Tüm talepler reddedildi

HABER MERKEZİ – Suruç’ta Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davada iki buçuk yıl sonra mahkemenin dinlediği sanık, AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın anlatımlarının doğru olmadığını söyledi. Şenyaşar ailesi avukatlarının tüm taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı Nisan’a erteledi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AKP’nin Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi dahil dört kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın altıncı duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Bir önceki duruşmada mahkemenin dinlenmesine karar verdiği Murat Kaya, Urfa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden  Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) aracılığı ile duruşmaya katıldı.

Saldırıdan sonra ifade veren Kaya, iki buçuk yıl sonra dinlenmek üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Beyanlarında AKP’li vekil Yıldız’ın ileri sürdüğünün aksine dükkâna girmeleriyle birlikte Şenyaşarlar’dan hiç kimsenin vekile ‘Sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun? Biz örgütteniz’ gibi bir söylemde bulunmadığını ifade eden Kaya, yine bu yönlü bir tartışma yaşanmadığını söyledi.

Milletvekilinin iddia ettiği gibi Celal Şenyaşar ile bir tartışma yaşanmadı. Belki dışarı çıktıktan sonra etrafındakiler Celal ve Adile hakaret etti. Daha sonra karşılıklı hakaretler yapıldı.

Tanık Kaya’nın dinlenmesin ardından söz alan Şenyaşar ailesi avukatlarından Hidayet Enmek, tanığın beyanlarından da anlaşıldığı üzere Şenyaşar ailesi fertlerinin AKP’li vekil ve beraberindekilere yönelik “Biz örgütteniz” şeklinde söylemde bulunduğu iddialarının yalan olduğunun ortaya çıktığını söyleyerek, tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti.

“Yıldız ailesi aklanmak isteniyor”

Şenyaşar ailesi avukatlarından Bülent Duran ise, önceki duruşmalarda bulundukları taleplerinin reddedilmesi nedeniyle mahkeme heyetine tepki göstererek şunları söyledi:

Gelinen aşamada mahkeme karar vermek amacıyla toplanmış. Bakın bugün dinlenen tanık Mustafa Kaya’nın daha önce ifadesi alınmış, ama ifade tutanakları dosyaya eklenmemiş. Savcılık bazı delilleri getiriyor, bazılarını getirmiyor. Urfa Cumhuriyet Başsavcısı hukuka aykırı bir soruşturma yürüttü. Mahkemeniz de hukuka aykırı bir yargılama yapıyor. Savcı ise buna uygun bir mütalaa hazırlıyor. Kaygılarımız hat safhada.

Dava dosyasına müdahale edildiğin açık şekilde görülüyor. Mahkeme, savcılığa kısıtlılık kararı olan belgeleri bana gönder diyor savcılık, ‘hangilerini istiyorsun?’ diye cevap yazıyor. Gelinen aşamada Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı suç işlemeye devam ediyor. Bu şekilde adil bir karar çıkmaz. Birileri bir şeylerin üstünü örtmek istiyor. Yıldız ailesi aklanmak isteniyor.

Talepler reddedildi

Şenyaşar ailesi avukatları, mahkemeden tutuksuz sanıklardan İbrahim Yıldız’ın tape kayıtlarının dosyaya eklenmesi, soruşturmanın genişletilmesi, olaya ilişkin harici bulgu ve delilerin tespit edilmesi, işyeri ve hastane boyutlarıyla ikiye ayrılan soruşturmanın birleştirilmesinin yanı sıra esasa dair ek süre taleplerinde bulundu.

Ancak mahkeme tüm talepleri reddederek bir sonraki duruşmayı 2 Nisan tarihine erteledi.




Önceki Haber
Erdoğan ekonomi reformu paketini açıkladı: 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf tutulacak
Sonraki Haber
Yönetmen Ertem Göreç hayatını kaybetti