Ana SayfaCezaevleriCezaevlerindeki açlık grevi 126’ncı gününde: Gazeteci Nedim Türfent de eylemde

Cezaevlerindeki açlık grevi 126’ncı gününde: Gazeteci Nedim Türfent de eylemde

HABER MERKEZİ – “Tecridin ve baskıların sonlandırılması” talebiyle cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 126. gününde devam ediyor. Tutuklu gazeteci Nedim Türfent de “Tecridin sonlandırılması hepimize nefes kazandıracaktır” diyerek açlık grevine girdiğini açıkladı.

Cezaevlerindeki siyasi tutukluların, “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebiyle, kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi sürüyor.

Gruplar halinde beşer gün boyunca sürdürülen eylem 126’ncı gününde.

Eylemin başladığı 27 Kasım 2020’den bu yana 100’den fazla cezaevine yayılan açlık grevinde binlerce tutuklunun yer aldığı belirtiliyor.

Cezaevlerindeki eyleme destek amacıyla Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur ile Yunanistan’daki Lavrio mülteci kamplarında kalanlar da açlık grevinde.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Nedim Türfent de açlık grevinin 26’ncı grubuna katıldığını açıkladı.

Türfent, ailesi aracılığıyla gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı.

Adalet Bakanlığı pandemiyi adeta Allah’ın lütfu olarak ele almış ve yıllardır İmralı’da uygulanan tecridi tüm cezaevlerine yaymış bulunuyor. Katı bir tecrit uygulaması altında mahpuslar soluksuz bırakılmak isteniyor. Tüm haklarımız askıya alınmışken, tecride karşı ses olmak adına ben de bugün itibariyle 5 günlük açlık grevi eylemine başlıyorum. Tecridin sonlandırılması hepimize nefes kazandıracaktır.




Önceki Haber
Mayın patlaması: Bir çoban yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Lice'de gece yarısı bir ev tarandı