Ana SayfaGüncelKadıköy Kaymakamlığı’ndan eylem yasağı açıklaması

Kadıköy Kaymakamlığı’ndan eylem yasağı açıklaması

HABER MERKEZİ – Kadıköy Kaymakamlığı, Boğaziçi direnişine destek eyleminin yapılacağı gün toplantı ve gösteri yürüyüşü yasağı getirdi. Gerekçe olarak ise Corona virüsü salgını gösterildi.

İstanbul Kadıköy’de bugün yapılacak olan Boğaziçi direnişine destek eyleminin kaymakamlık tarafından yasaklandığı açıklandı.

Kadıköy Kaymakamlığı, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla “Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya yoluyla 01.04.2021 Perşembe günü saat 17:00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır” dedi ve İstanbul’un Covid-19 risk haritasında “çok yüksek risk grubunda” yer aldığı gerekçesiyle eylemin yasaklandığını duyurdu.

Yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyelerini göz önünde bulundurarak 29 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde; iller bazında ve ülke genelinde salgının seyri, vaka ve hasta sayılarındaki değişikliklere göre alınan kararlar doğrultusunda İstanbul, ‘Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller’ arasında yer almıştır.

Bu itibarla İlçemizde yapılmak istenen toplanmanın, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto ettikleri için gözaltına alınan ve şu an tutuklu ya da ev hapsinde bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle 1 Nisan’da (bugün) saat 17.00’de Kadıköy İskele’de bir araya gelme çağrısı yapmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Doğalgaza yılın dördüncü zammı
Sonraki Haber
Fatma Altınmakas cinayeti: Soruşturma eksik yürütüldü