Ana SayfaManşetFatma Altınmakas cinayeti: Soruşturma eksik yürütüldü

Fatma Altınmakas cinayeti: Soruşturma eksik yürütüldü

HABER MERKEZİ – Cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından öldürülen Fatma Altınmakas’ın avukatı Mir Bedirhan Ayaz, soruşturmanın eksik yürütüldüğünü söyledi.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan Fatma Altınmakas’ı öldüren evli olduğu Kazım Altınmakas’ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması 30 Mart’ta yapılmıştı.

Fatma’yı sistematik cinsel saldırıya maruz bırakan Kazım Altınmakas’ın erkek kardeşi Sinan Altınmakas, ‘tanık’ sıfatıyla dinlenmişti.

Altınmakas, cinayetin ‘aile büyüklerinin emri’ ile işlendiğini söylemişti.

Fatma’nın avukatlığını yapan, aynı zamanda ağabeyi olan Mir Bedirhan Ayaz, iddia makamının “cinayet aile kararı doğrultusunda işlenmiş” ihtimalini daha önce dikkate almadığını kaydetti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Dindar Karataş’a konuşan Ayaz, bundan kaynaklı soruşturmanın eksik yapıldığı ve iddianamenin bu eksiklikler üzerine hazırlandığını ifade etti.

Cinayetin “tasarlayarak işlenen bir töre cinayeti” olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayaz, “Soruşturma eksik yürütüldü” dedi.

Duruşmadaki beyanların davada esası etkileyecek bir delil olduğuna dikkat çeken Ayaz, Sinan Altınmakas’ın isimlerini verdiği diğer aile üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Ayaz, ülkede işlenen tüm kadın cinayetlerinin politik olduğunu ve altında erkek egemen sistemin yattığını belirterek, kadın haklarını savunmak için her zaman erdemli bir duruş sergileyeceklerini dile getirdi.

Kardeşinin toplumsal bir cinayet sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Ayaz, İstanbul Sözleşmesi gibi kadın kazanımlarına dönük yönelimlerle bu cinayetlerin arttığını kaydetti.

“Erkek hegemonyasına karşı dirençli ve dimdik mücadelemiz sürecektir” diyen Ayaz, kadınların yaşamlarına kast edenlere ve bunu güvence altına alan sözleşmelere karşı tüm adımlara karşı mücadele vereceklerini söyledi.




Önceki Haber
Kadıköy Kaymakamlığı'ndan eylem yasağı açıklaması
Sonraki Haber
Navalni açlık grevine başladı