Ana SayfaGüncelOsman Kavala tahliye edilmedi: Bir hakim şerh koydu

Osman Kavala tahliye edilmedi: Bir hakim şerh koydu

HABER MERKEZİ – Tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın aylık tutukluluk incelemesinde tahliye talebi reddedildi. Ancak karara, bir üye hakim karşı oy kullandı.

Tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nce bugün yapılması gereken aylık tutukluluk incelemesinin, ‘tam kapanma’ tedbirleri kapsamında dün duruşmalı olarak yapıldığı öğrenildi.

Kavala duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri 1 No’lu Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, Kavala’nın avukatları İlkan Koyuncu, Köksal Bayraktar ve Tolga Aytöre de hazır bulundu. Kavala ve avukatları, tahliye kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise, ‘suçun vasıf ve niteliği, yargılamanın geldiği aşama, müsnet suçlara ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delilleri bulunması, yasada öngörülen cezanın üst sınırı ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı’ gerekçeleriyle tahliye taleplerini reddederek, Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutukluluğun devamı yönündeki karara, bir üye hakim karşı oy kullandı.

Üye hakim karşı oy gerekçesinde, ‘Osman Kavala hakkında suç vasfının değişme ihtimali, savunmasının alınmış olması, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak adli kontrol tedbirleriyle yeterli ve etkin denetim sağlanabileceğini’ ifade etti.

Kavala hakkında “yurtdışına çıkamamak, iki gün en yakın polis merkezine müracaat etmek ve İstanbul’u terk etmemek” şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle tahliye kararı verilmesi görüşünde olduğunu kaydederek, çoğunluğun görüşüne uymadığını kaydetti.


  Osman Kavala’yı bırakmayan Türkiye’ye yaptırım çağrısı



Önceki Haber
TSK’nin sınır ötesi operasyonlarında iki asker daha yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Çekya ve Brezilya'dan onay alamamıştı: Sputnik V aşısına Türkiye'de acil kullanım izni