Ana SayfaGüncelBekçi ve polis şiddetine maruz kalan çocuk serbest

Bekçi ve polis şiddetine maruz kalan çocuk serbest

HABER MERKEZİ – Batman’da polis ve bekçilerin şiddetine maruz kalan ve gözaltına alınan 15 yaşındaki V. Ş. serbest bırakıldı.

Batman’ın Cudi Mahallesi’nde bulunan Salih Özdemir Parkı’nda önceki akşam saatlerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiğini öne süren polis ve bekçilerin saldırısına uğrayan ve daha sonra gözaltına alınan 15 yaşındaki V. S. serbest bırakıldı.

Polis ve bekçilerin şiddet göstererek gözaltına aldığı V. S. daha sonra Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada “Görevli memura mukavemet” ten kendisine işlem yapılan V. S., daha sonra serbest bırakıldı. Serbest bırakılan V. S. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.

Ne olmuştu?

Batman’da polis ve bekçiler bir çocuğu yere yatırarak, şiddet uyguladığı görüntüler yurttaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Görüntüde, 15 yaşlarında olduğu belirtilen ve ismi öğrenilemeyen çocuğun, bekçiler ve polisler tarafından parkın içinde yere yatırıldığı, çocuğun üzerine bir kişinin oturduğu, beyaz gömlekli sivil polisin de çocuğa tekme ve yumruklarla vurduğu görüldü.

Çocuğun maruz kaldığı şiddete tepki gösteren çevredeki yurttaşlara da hakaret eden bekçi ve polisler havaya ateş açtı.

Haberin yayınlanması ile birlikte sosyal medyada şiddete tepki gösterildi.




Önceki Haber
Türkiye'de Covid-19'dan 242 kişi daha hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Kürt aileye saldıranlardan 2'si tutuklandı