Ana SayfaGüncelFormula 1 Türkiye Grand Prix’si iptal edildi

Formula 1 Türkiye Grand Prix’si iptal edildi

HABER MERKEZİ – Formula 1 yönetimi, Türkiye Grand Prix’nin iptal edildiğini resmen açıkladı. Yarışın seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edildiği belirtilirken, takvimde de bir düzenlemeye gidildi.

İstanbul’da 11-13 Haziran’da yapılması planlanan Formula 1 Türkiye Grand Prix’si (GP) seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Grand Prix’sinin iptal edilmesiyle Fransa GP’si bir hafta önceye alındı. Böylece Fransa’daki yarışın 18-20 Haziran’da yapılması kararlaştırıldı.

Avusturya ise ilki 25-27 Haziran, ikincisiyse 2-4 Temmuz’da olmak üzere çift yarışa ev sahipliği yapacak.

BBC Türkçe’nin haberine göre Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali, “Türkiye’de yarışmayı sabırsızlıkla bekliyorduk ancak konulan seyahat kısıtlamaları Haziran’da orada olamamamız anlamına geliyor” dedi.

Domenicali ayrıca, “Türkiye’deki organizatörlere ve makamlara son haftalardaki tüm çabaları için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Fransa ve Avusturya’daki organizatörlere de bu çözümü bulmaktaki hızları, esneklikleri ve çabaları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UEFA da dün Premier Lig takımları Manchester City ve Chelsea arasında 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin, Portekiz’in başkenti Porto’ya alındığını açıklamıştı.




Önceki Haber
Erdoğan: Pazartesiden itibaren kontrollü normalleşme takvimini uygulayacağız
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim çağrısı