Ana SayfaGüncelErdoğan: Pazartesiden itibaren kontrollü normalleşme takvimini uygulayacağız

Erdoğan: Pazartesiden itibaren kontrollü normalleşme takvimini uygulayacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren “kontrollü normalleşme” takviminin uygulanacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uygulanan ‘tam kapanma’nın sona ereceği 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ‘kontrollü normalleşme’ takviminin uygulanacağını açıkladı.

Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarında belirgin bir düşüş yaşandığını belirten Erdoğan, “İnşallah tedbiri elden bırakmadan bu sayıları çok daha aşağı çekmeyi umuyoruz. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu konudaki detayları Kabine Toplantısı’nın ardından paylaşacaklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini “Niyetimiz Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde, tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” şeklinde sürdürdü.

“Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız” diyen Erdoğan, “Bununla kalmıyor, aldığımız tedbirleri de vatandaşlarımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz” diye belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bir mesaj yayımlayan Erdoğan, “Bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarının” atılacağını söylemişti.

  TTB'den 17 Mayıs sonrası için 'normalleşme' uyarıları



Önceki Haber
HDP Genel Merkezi'ne saldırı
Sonraki Haber
Formula 1 Türkiye Grand Prix'si iptal edildi