Ana SayfaGüncelCéline Sciamma’nın yeni filmi: ‘Petite maman’

Céline Sciamma’nın yeni filmi: ‘Petite maman’

HABER MERKEZİ – “Portrait of a Lady on Fire” ile bir başyapıta imza atan Céline Sciamma’nın “Petite maman” isimli yeni filminden fragman yayımlandı. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan filmin, bu yaz vizyona girmesi bekleniyor.

Tomboy ve Girlhood gibi filmleriyle tanınan, Portrait of a Lady on Fire (Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi) ile modern bir başyapıta imza atan Céline Sciamma, bu yıl yeni filmi “Petite maman” ile sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

FilmLoverss’ın haberine göre dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan film, jüri tarafından ödüle layık görülmemiş olsa da, pek çok kişi için festivalin en beğenilen filmi oldu.

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen Sciamma’nın yeni filminden fragman yayımlandı.

Céline Sciamma, yeni filminde bir kez daha bir büyüme hikayesini ekrana taşıyor.

Sciamma’nın yetişkinlerin çocuklarla aynı sularda yüzdüğü, çok katmanlı, sarmala dönüşen, oyunbaz ve biraz da tekinsiz bir zaman ve mekan kurguladığı filmin sinopsisi şöyle:

Sekiz yaşındaki Nelly kısa süre önce büyük annesini kaybetmiştir ve annesinin çocukluk evindeki odasını boşaltması için ebeveynlerine yardım ediyordur. Bu sırada annesinin büyüdüğü evi ve çevresindeki ağaçlık alanı keşfetmeye başlar. Annesi Marion’un çocukken oynadığı yerler, hep sözünü ettiği ağaç evi bu alandadır. Bir gün annesi aniden gider. O sırada Nelly ağaçtan bir ev yapan, kendi yaşlarında bir kızla tanışır. Kızın adı da Marion’dur.

Filmin oyuncu kadrosunda Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Stéphane Varupenne ve Margot Abascal gibi isimler yer alıyor.

Fransa’da 2 Haziran’da vizyona girmesi beklenen filmin Türkiye’deki haklarını ise MUBI satın almıştı.




Önceki Haber
Mersin'de Kürt aileye ırkçı saldırı
Sonraki Haber
TTB'den 17 Mayıs sonrası için 'normalleşme' uyarıları