Ana SayfaGüncelBerkin Elvan davasında karar verildi

Berkin Elvan davasında karar verildi

HABER MERKEZİ – Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili davanın karar duruşmasında, sanık Fatih Dalgalı’ya16 yıl 8 ceza verildi.

Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin sürdürülen davanın 20’nci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin 17’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan ve yakınlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Mahmut Tanal ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve İnsan Hakları Aktivisti takip etti.

Duruşmada Elvan ailesinin avukatları hazır bulunurken, sanık polis Fatih Dalgalı ise Van’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

Duruşmada konuşan mahkeme başkanı, davaya yeni atandığını dosyayı inceleyebildikleri kadar incelediklerini ifade etti. Başkan, “Adil bir yargılama yapmaktan başka bir işimiz yok. Sadece somut delillere, kanuna ve vicdana uygun karar vermeye çalışıyoruz. Adil karar konusunda Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Ardından duruşma savcısına mütalaa da bir değişiklik olup olmadığını sordu. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında bir değişiklik olmadığını dile getirdi.

Anne Elvan: Ellerim yakalarında olacak

Duruşmada söz alan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, başka bir çocuğun daha ölmemesi için mücadele ettiğini belirterek, “Ben adalet istiyorum. Başka annen aynı acıyı çekmesin. Ben bu katillere ceza verilene kadar ellerim yakalarında olacak. Siz ceza vermeseniz de ben bu işin peşinin bırakmayacağım. Siz ceza vermeyecekseniz o zaman bana çocuğumu verin, bana çocuğumu geri verin” diye konuştu.

Söz alan sanık Fatih Dalgalı da dava boyunca çok fazla konuşmadığını ve buna gerek duymadığını belirterek, “Gaz kapsülüne ilişkin ise şunu söylemek istiyorum. Gaz kapsülü haliyle atıldıktan sonra sıcak olur. Berkin Elvan’ın kafasında yanık izin yok. Raporlar bunu gösteriyor. Ben 11 yıldır devletime hizmet ettim hala ediyorum” dedi.

Tutuklanma kararı çıkmadı

Savunmalardan ardından, duruşmaya kararını açıklamak üzere 15 dakika ara verildi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti polis Fatih Dalgalı hakkında kasten insan öldürme suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Ceza olası kast sebebiyle indirilerek 16 yıl 8 aya düşürüldü. Sanık tutuklanmadı, hakkında yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulandı.




Önceki Haber
Katil Gencer’i taşıyan taksi şoförü: Sıklıkla HDP önüne götürüyorduk
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.