Ana SayfaDünyaHong Kong gazetesi Apple Daily kapatılacak

Hong Kong gazetesi Apple Daily kapatılacak

HABER MERKEZİ – Hong Kong’un muhalif gazetelerinden Apple Daily, gelen baskılar üzerine şirketin varlıklarını dondurmasının ardından kapanmaya zorlandığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta 500 polisle baskın düzenlenen Apple Daily gazetesinde beş üst düzey yönetici gözaltına alınmıştı.

Bunun ardından gazete kapanmaya zorlanıyor.

Apple Daily gazetesinin yayımcısı Next Digital’in danışmanı Mark Simon, 26 yıllık gazetenin kredi limitlerinin dondurulmasının ardından nasıl ilerleyeceğini tartışmak için Pazartesi günü bir yönetim kurulu toplantısı yapacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden telefonla Konuşan Simon “Satıcılar hesaplarımıza para yatırmaya çalıştı ve reddedildi” dedi.

Simon, bazı gazetecilerin bilinmeyen kaynaklardan tehdit telefonları aldığını da belirterek, “Personelimiz artık kişisel güvenlikleri konusunda endişeli” dedi.

Reuters’in haberine göre geçtiğimiz hafta gözaltına alınan gazetenin 47 yaşındaki Baş Editörü Ryan Law ve 59 yaşındaki CEO Cheung Kim-hung,’un yabancı ülkelerle gizli anlaşma yapmakla suçlandıktan sonra kefaletle serbest bırakılmaları reddedildi.

İnceleme altındaki makaleler

Çinli yetkililer, basın özgürlüğünün suç işleyenler için bir “kalkan” olarak kullanılamayacağını söyledi ve eleştirileri “müdahale” olarak nitelendirdi.

Basın özgürlüğü grupları, Apple Daily’nin kapatılmasının, Hong Kong’un özgür bir toplum olarak itibarını sarsacağını ve yabancı bir ülkeyle işbirliği yapmakla suçlanabilecek diğer şirketlere bir uyarı göndereceğini belirtti.




Önceki Haber
Ermenistan'da erken seçimleri Paşinyan kazandı
Sonraki Haber
HDP'nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianame kabul edildi