Ana SayfaToplumsal CinsiyetBoşandığı kadını ve annesini yakan erkek tutuklandı

Boşandığı kadını ve annesini yakan erkek tutuklandı

HABER MERKEZİ – Mersin’de Özgür isimli erkek, boşandığı kadını ve annesinin olduğu evde halıya benzin döküp ateşe verdi. Anne ağır yaralanırken, kadının da ayaklarında yanık oluştu.

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde yaşayan Özgür E. isimli erkek ile evli olduğu kadın bir süre sonra boşandı.

Daha sonra kadın, Özgür E.’nin ısrarları sonucu yeniden birlikte olmaya başladı.

İlişkideki sorunlar devam ederken, Özgür E. geçtiğimiz günlerde benzinle eve geldi.

Kapıyı açan kayınvalidesi ile konuşurken yerdeki halıya benzin döken Özgür E., kibrit çakıp evi ateşe verdi.

Bu sırada kadın yangının arasında kaldı. Bu sırada kadının yanmasını izleyen Özgür E., birlikte olduğu kadına şiddet uygulayıp, ‘Seni de yakacağım’ diyerek tehdit etti.

Annesine müdahale edip, vücudundaki alevleri söndüren kadının da ayakları yandı.

Ağır yaralanan kadın, ihbar üzerine eve gelen ambulansla Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak Yanık Merkezi Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alındı.

Vücudunda 3’üncü derece yanıklar oluşan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Özgür E. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hastanede tedavisi sürerken yaşadıklarını DHA’ya anlatan kadın, “Kapıyı açtım, gayet soğukkanlıydı, sakindi. ‘Ne yapıyorsun anne?’ dedi. ‘Evi topluyorum’ dedim. Koridorda beraber iki adım yürüdük. Baktım yere bir benzin döküyor. ‘Ne yapıyorsun?’ demeden kibriti çaktı, attı halının üstüne. Birdenbire her tarafım tutuştu, alev aldı, her yanım yanmaya başladı. Ben öyle yanarken kendisi hiçbir şey yapmadı, beni söndürmeye de çalışmadı” dedi.

Olay sırasında çocukların da evde olduğunu kaydeden kadın, “Çok canım yanıyor. Çektiğim acının tarifi imkansız. Bu acıları o çocuklar da çekebilirdi. Hiçbir şey anlamadım, ne oldu, nasıl oldu. Kendi kendime sönmeye çalıştım, yerde yuvarlandım. Mutfaktaki halıyı masanın altından çekip alevlerin üstüne atmaya çalıştım. Çocuklara sıçrayacak diye çok korktum. ‘Seni de yakacağım’ diye bağırıyordu” diye konuştu.




Önceki Haber
Yeryüzü Ekoloji Kolektifi kuruldu
Sonraki Haber
Babacan: İktidar bloku çatlamazsa erken seçim olmaz