Ana SayfaManşetOluç’tan parti binalarına yönelik saldırıya tepki: Sorumlusu Cumhur İttifakıdır

Oluç’tan parti binalarına yönelik saldırıya tepki: Sorumlusu Cumhur İttifakıdır

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Marmaris’te parti binalarına yapılan saldırıya tepki göstererek, saldırıların iddia edilenin aksine planlı olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Oluç, Muğla’nın ilçesi Marmaris’te parti binalarına yönelik saldırıyla söze başladI:

Cam çerçeve indi. Neyse ki ilçe binasında o saatte kimse olmadığı için herhangi bir cana zarar gelmedi. Yaklaşık bir ay önceydi, İzmir’de Deniz Poyraz arkadaşımız alçakça bir saldırı sonucu katledildi. Daha bir ay olmadı Marmaris’te bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Kullanılan silaha baktığımızda öldürme amaçlı bir saldırı ile karşı karşıyayız.

Partililerine yönelik saldırılarda saldırganların, “psikolojik sorunları olan” ve “tedavi gören” bir kişi olarak lanse edildiğinin altını çizen Oluç, sözlerine şöyle devam etti:

Deniz Poyraz katledildiğinde de söyledik. Nedense saldırgan psikolojik sorunları olan ve tedavi gören bir kişi olarak lanse edildi. Ve hep böyle oluyor. Türkiye’de sadece yakın tarihi kast etmiyorum, onlarca yıldır hangi provokasyon hazırlanırsa, hangi saldırı yapılırsa yapılsın; ister siyasete dönük, ister başka türlü saldırılar olsun, bu saldırıyı yapan kişiler ya saldırıyı yaptıktan sonra ‘Ben tek başımayım’ açıklaması yaparlar, dolayısıyla arkasında örgütlü ve planlı bir iş yokmuş gibi yapmaya çalışırlar. Ama bu cümle ile arkasında bir örgütlü yapı var olduğu anlaşılır. İkincisi de psikolojik tedavi görme meselesi. İlaç alıyor olma meselesi. Her iki konuda bize net olarak bu saldırının da İzmir’de Deniz Poyraz arkadaşımızın katledildiği saldırıda olduğu gibi planlı, hazırlanmış ve arkasında belli güçlerin olduğunu açıkça gösteren ifadelerdir.

Saldırıların arkasında planlı ve karanlık odaklar olduğunu vurgulayan Oluç, “Bir kez daha vurgulayalım ki, iktidarın oluşturduğu nefret söylemi, iktidarın HDP’ye yönelik dil ve attığı adımlar bu saldırıların iklimini uygun hale getirmektedir. Bundan dolayı nefret dili ve söylemini terk etmediği sürece yaşanacak saldırıların siyasi sorumlusu Cumhur İttifakı yani iktidardır” dedi.

DBP’den kınama

Benzer bir açıklama da Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) geldi.

Şiddet sarmalı ve ırkçı politikaların demokratik siyasetin önünü tıkadığına dikkat çeken DBP, “Bu politikalar sonucunda demokratik siyaset yürütmek isteyen partiler, kişiler, sivil toplum örgütleri ve dernekleri engellenmiş, bunlara yönelik saldırılar geliştirilmiştir. Bu saldırılar son dönemde katlanarak artmıştır” dedi.




Önceki Haber
Kuran kursunda intihar ettiği iddia edilen çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.