Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİmam Hatip hocası çocuğu istismar etti; Savcı ‘duygusal yakınlaşma’, kendi ‘şeriat’ dedi, hala öğretmenlik yapıyor

İmam Hatip hocası çocuğu istismar etti; Savcı ‘duygusal yakınlaşma’, kendi ‘şeriat’ dedi, hala öğretmenlik yapıyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da görev yaptığı İmam Hatip lisesinde 16 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan öğretmen Ahmet B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve hala öğretmenlik yapmaya devam ediyor. İstismarın ortaya çıkmasının ardından çocuğun ailesine bir mesaj gönderen Ahmet B., “Ben bir hata işledim. Yalnız bu suçun Allah’ın şeriatı ve hükmü doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekiyor” ifadesini kullanıyor. Davanın ikinci duruşması bugün görülecek.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 2016 yılında İmam Hatip Lisesi öğrencisi bir çocuk öğretmeni Ahmet B. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Okulda sistematik şekilde süren istismar, öğretmenin çocuğa gönderdiği cep telefonu mesajlarıyla devam etti.

Jın News’te yer alan habere göre çocuğun ablasının telefona gelen mesajları görmesi üzerine aile 22 Temmuz 2016 tarihinde Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

Şikayet üzerine çocuğun ifadesine başvuruldu ve sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Ahmet B. ise ifadesinde suçlamaları reddetti ve serbest bırakıldı.

Ahmet B. hala bir okulda öğretmenlik yapmaya devam ediyor.

‘Suçun Allah’ın şeriatı doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekiyor’

Serbest bırakıldıktan sonra çocuğun ailesine mesaj gönderen Ahmet B. “Ben bir hata işledim. Bunu inkar edemem. Yalnız bu suçun Allah’ın şeriatı ve hükmü doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Suçunu itiraf eden Ahmet B. mahkemenin adaleti sağlayamayacağını belirterek, mesajın devamında şunları söylüyor: “Ben diyorum ki gel seninle bir imamın yanına meseleyi götürelim. Allah’ın hükmü nedir aramızda imam hakim olsun”

Soruşturma kapsamında Çınar Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede müşteki ve şüpheli ifadeleri, telefona gönderilen mesajlar değerlendirildi.

Savcı, ‘duygusal yakınlaşma var, istismar değil’

Savcılık, Ahmet B. ile çocuğun arasında “duygusal yakınlaşma” olduğunu öne sürerek, olayın belirtildiği gibi “cinsel istismar boyutuna varmadığı”nı iddia etti.

İstismara ilişkin bir delil ve görgü tanığı bulunmadığını belirten savcı, bu nedenle şüphelinin ‘eyleminin’ cinsel istismar değil ancak cinsel taciz olarak değerlendirilebileceğini ileri sürdü.

Savcılık, Ahmet B’nin üzerine atılı kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle “Çocuğa karşı cinsel taciz” suçundan 3 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Çocuk hakkında hazırlanan rapor da dosyada

30 Ağustos 2016 tarihinde Çınar Rehberlik ve Araştırma Merkezine bağlı Psikolojik ve Danışman ve Rehber Öğretmen Osman Yeter’in çocuk ve ailesi ile görüşerek hazırladığı rapor da dosyaya girdi.

Raporda çocuğun istismardan oldukça etkilendiği ve neredeyse hiç konuşmadığı, olayın duyulmasından korku duyduğu belirtildi. Çocuğun fiziksel ve psikolojik tedavisi için de destek sunulması gerektiği kaydedildi.

Duruşma bugün görülecek

19 Ekim tarihinde hazırlanan iddianame, Çınar Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Çınar Asliye Ceza Mahkemesi ise olayın “cinsel istismar fiili” olduğunu belirterek dosyanın Diyarbakır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Diyarbakır 3’cü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame kabul edildi. Davanın ilk duruşmasında sanık Ahmet B. mazeret bildirerek mahkemeye gelmedi.

Davanın ikinci duruşması ise bugün Diyarbakır 3’cü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski TRT genel müdürü Erdoğan'a fazla muhalefete az süre verdiği için darbe soruşturmasından 'yırttı'
Sonraki Haber
İstanbul'da ‘Karlar Altında Kabuslar’ film seçkisi