Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Soylu açıklaması: Bize gelmek istiyor herhalde ama kapımız kapalı

Kılıçdaroğlu’ndan Soylu açıklaması: Bize gelmek istiyor herhalde ama kapımız kapalı

HABER MERKEZİ – Kendisi hakkında “Sen bittin” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, “Bize gelmek istiyor herhalde. AKP’ye de aynı şeyleri yapmıştı. Ama bizim kapımız kapalı. Biz öyle yanardöner insanları kendi bünyemizde tutmayız”  dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle buluşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu hakkında “Biz onun boğazına ne takacağız görecekler” ve “Sen bittin” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Bize gelmek istiyor herhalde. AKP’ye de aynı şeyleri yapmıştı. Ama bizim kapımız kapalı. Biz öyle yanardöner insanları kendi bünyemizde tutmayız”  dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Süleyman Soylu ne iş yapıyor, İçişleri Bakanı mı? Ben İçişleri Bakanı olduğundan emin değilim. Mafya ağzıyla konuşan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık yapamaz. Beni tehdit ediyor. Sanıyor ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sen değil kim olursa olsun hiçbir tehdide pabuç bırakmayız. Sadece ve sadece Saray’a yaranmak için bunları yapıyor. Ayrıca kişiliği zaafa uğramış insanların bakanlık koltuğuna oturmaları da doğru değil. Düne kadar iktidar partisine en sert söylemlerle karşı çıkan birisinin en sert söylemleri sergilediği partinin göbeğine gelip oturması da hazin bir tablodur. Bize gelmek istiyor herhalde. AKP’ye de aynı şeyleri yapmıştı. Ama bizim kapımız kapalı. Biz öyle yanar döner insanları kendi bünyemizde tutmayız. Numan Kurtulmuş’u kurtardı aslında. Numan Bey de öyleydi. “Harun gibi geldiler Karun gibi oldular.

Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerine ilişkin de konuştu. “Yüzde 50 artı bir yetmez. Hedef en az yüzde 60” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Biz, 2019’da bu seçimleri kesinlikle alacağız. Ama nasıl alacağız? Bizim amacımız 50 artı 1 değil. Onu da söyleyeyim, en az yüzde 60. Çünkü Türkiye o kadar ağır koşullarla karşı karşıya ki Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmamızın yolu en az yüzde 60 ile gelip, halkın desteği ile demokrasiyi sıfırdan yeniden inşa etmektir. Onun için en az yüzde 60 diyoruz; 50 artı 1 değil.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li Hüda Kaya'dan Diyanet'in fetvalarına eleştiri: Referansları Kuran değil
Sonraki Haber
Oyuncu Meltem Cumbul’dan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’ya destek ziyareti