Ana SayfaDünyaKuzey Suriye seçimlerinin üçüncü aşaması ertelendi

Kuzey Suriye seçimlerinin üçüncü aşaması ertelendi

HABER MERKEZİ – Kuzey Suriye Seçim Yüksek Konseyi, seçimin üçüncü aşaması olan ‘Kuzey Suriye Halkların Kongresi’ seçiminin ertelendiğini açıkladı.

Kuzey Suriye Federasyonu’nda ‘komün eş başkanlığı’ ve belde, ilçe ve kanton meclis üyelerinin belirlendiği seçimlerin ardından bu ay yapılması planlanan ve seçimlerin son aşaması olan ‘Kuzey Suriye Halkların Kongresi’ seçimi ertelendi.


Kuzey Suriye seçimleri ve filizlenen yeni hayat – Bahadır Altan


Kararı Amude’de toplanan Kuzey Suriye Seçim Yüksek Konseyi açıkladı.

Konseyin yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

Seçim Yüksek Konseyi 4 Ocak 2018’de gerçekleştirdiği toplantıda, zaman darlığı nedeniyle ‘Halkların Kongresi’ ve ‘Halkların Meclisi’ seçimlerini erteledi. Konsey, belde, ilçe ve kanton meclislerinin eş başkanlıkları seçimleri ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Kuzey Suriye Federasyonu’nda seçimlerin ilk aşaması olan “komün eş başkanlığı” seçimleri Eylül 20017’de yapılmıştı. 22 Eylül’deki seçimlerde Yüksek Seçim Komiserliği’nin verilerine göre yaklaşık 728 bin 450 seçmen sandık başına giderek komün eş başkanlarını seçmişti.

Seçimlerin ikinci aşaması ise belde, ilçe ve kanton meclis üyelerini belirlemek için yapılan seçimlerdi. Bu seçim ise 1 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşmiş, seçime katılım oranı ise yüzde 69 olarak gerçekleşmişti.


Ortadoğu’da komün sistemi: Kuzey Suriye’de seçimlerin ikinci aşaması başladı

Kuzey Suriye’deki seçimin sonuçları açıklandı


 




Önceki Haber
Tutuklu iş insanı Kavala: İddiaları hayretle karşılıyorum
Sonraki Haber
Adalet Bakanlığı'ndan AYM'ye Deniz Yücel yanıtı