Ana SayfaGüncelHDP, “Demokratik Mücadele Programı’nın üçüncü aşamasının startını İstanbul’da verdi

HDP, “Demokratik Mücadele Programı’nın üçüncü aşamasının startını İstanbul’da verdi

HABER MERKEZİ – İstanbul Bakırköy’de partisinin “Demokratik Mücadele Programı’nın” üçüncü aşamasının startını veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, barış, adalet ve demokrasi için birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydan’ında “Demokratik Mücadele Programı’nın” üçüncü aşamasının startını vermek üzere bir araya geldi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, polis Bakırköy Kaymakamlığı’nın Covid-19 salgını yasak kararını gerekçe göstererek kitlenin meydana girmesine izin vermedi. Bunun üzerine yurttaşlar alandan çıkmak istemeyerek kararı protesto etti.

Müdahaleler üzerine HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç yaptığı görüşmeler sonucu meydanın dışında açıklama yapılmasına izin verildi.

“19 Ağustos bir halkın iradesinin gasp edildiği tarihin yıldönümüdür”

Burada yapılan açıklamaya HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu da katıldı.

Burada açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Demokratik Mücadele Programı’nın üçüncü aşamasının startının tarihini 19 Ağustos’a denk getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Çünkü bu tarih bizlerin, bir halkın iradesinin gasp edildiği tarihin yıldönümüdür. Geçen sene 31 Mart yerel seçimlerinde halkın iradesiyle seçilen belediye eşbaşkanlarımız görevden alınmış yerlerine kayyımlar atanmıştır. Bu tam da siyasi darbedir.

Bir halkın iradesinin gasp edilmesi, sandıkla seçimle elde edilemeyen kazanılamayan belediyelerin zorla gasp edilmesidir ve bunun adı tam anlamıyla siyasi darbedir.

Kazandığımız 65 belediye başkanlığının bugün 53’üne bir kez daha el konulmuş, bu belediyeler gasp edilmiş, halkın iradesi yok sayılmıştır.

Kayyum zihniyetinin artık çöktüğünü vurgulayan Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kazandığımız belediyelere atanan kayyımların hırsızlığı, yolsuzluğu artık belgelerle açık olarak deşifre olmuş ve belgelenmiştir. O mekânlar o binalar halka hizmet için değil hırsızlık yolsuzluk için şuanda kullanılmaktadır.

Bütün bunları belgeleriyle ortaya koymamıza rağmen o belediyelerde hala kayyımlar atanmış bir görevli olarak yelerlerinde durmaktadır.

Kayyum uygulamasının sadece siyasi bir darbe olmadığını vurgulayan Buldan, “Aynı zamanda halkların bir arada yaşamasına vurulan darbedir bu ülkenin demokrasisine barışına, kardeşliğine vurulan darbedir” diyerek söz konusu uygulamadan vazgeçme çağrısında bulundu.

“Tecavüz eden bir uzman çavuş olursa dokunulmazlığı mı var?”

Batmanda uzman çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradıktan sonra intihara sürüklenen İpek Er’le ilgili de konuşan Buldan, şunları söyledi:

Tecavüz eden kim bir uzman çavuş. Peki tecavüz eden bir uzman çavuş olursa onun dokunulmazlığı mı var? Ona hukuk işlemiyor mu? Tecavüz ettiği kadın eğer Kürt ise ona hukuk ayrı mı işliyor?

Bu suçu işleyen fail kendisi gitmiş teslim olmuş fakat teslim olmasaydı bu ülkeyi yönetenler bu ülkenin savcıları, hakimlerin onu tutuklamaya niyeti yoktu. Çünkü dokunulmazlığı vardı ve tecavüz ettiği bir Kürt kadını idi. Ne pahasına olursa tecavüz edenleri, şiddet uygulayanları, hukuksuzluk yapanları, teşhir etmeye devam edeceğiz.

“Hep birlikte itiraz edelim”

Son olarak “Bu mücadele bir demokrasi mücadelesidir, aynı zamanda barış mücadelesidir” diyen Buldan 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde oluşturacakları  insan zincirleri ile birlikte bir kez daha savaşa karşı barışı haykıracaklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

İşte biz bunun için varız. İşte biz bunu için yola çıktı, bunun için yola devam etmeye kararlıyız. Yeter ki bu düzene bu anlayışa, bu yönetime hep birlikte itiraz edelim, kabul etmeyelim.


“Demokratik Mücadele Programı”nın üçüncü aşaması başlıyor




Önceki Haber
Gülistan Doku’nun ablası: Suda olmadığına göre Gülistan'ı ya öldürdüler ya da bir yerde tutuyorlar
Sonraki Haber
Libya açıklarında mülteci teknesi battı: Beşi çocuk en az 45 ölü