Ana SayfaGüncelCHP ‘Man Adası belgeleri’ni paylaştı

CHP ‘Man Adası belgeleri’ni paylaştı

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na yaptığı para transferlerine ilişkin olduğunu iddia ettiği belgeleri paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ailesinin Man Adası’ndaki şirketlere para gönderdiği iddiasına dayanak olan belgeleri paylaştı.

Tezcan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında dekont ve swift mesajlarını gazetecilere sundu.

“Biz kutuyu açtık. Bundan sonrası kutunun içinden kimin rahatsız olacağıdır. Ne varmış bu kutunun içinde, sırayla bakacağız” diyerek sözlerine başlayan CHP’li Tezcan, şöyle konuştu:

Man Adası’nda Belwey isimli şirket kuruluyor. Bu bir Naylon şirket. Neden? 1 sterlinlik bir şirket. Türk parasıyla 5 lira. Şirketin öbür tarafında Recep Tayyip Erdoğan’ın enişteşi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci, eski kalem müdürü Murat Gündoğan ve oğlu Ahmet Burak Erdoğan.

“Sayın Erdoğan bizi susturmaya gücün yetmeyecek” diyen Tezcan, elindeki belgelere ilişkin şu bilgileri verdi:

‘Sahte’ dediler, ‘ticari ilişki’ var dediler. Ondan sonra AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, çok açık bir şey söyledi, ‘şirket satışı karşılığında alınan para’ dedi. Sahte dedikleri dekontlar…. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Bu mu sahte? Ziya İlgen 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolarlık dekont. Bu mu sahte? Ahmet Burak Erdoğan 2 milyon 300 bin dolarlık dekont. Bu mu sahte? 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Bu mu sahte? Hani sahteydi? Osman Ketenci 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Yine Osman Ketenci, 1 milyon 250 bin dolarlık dekont. Ziya İlgen 2,5 milyon dolarlık dekont. Bunların tamamı orjinal belgeler. Swift mesajlarının evrakları da burada.

Tezcan, belgelerin sahte olmadığını vurgulayarak, “Böyle bir ilişki karşınıza çıktığında aklınıza iki şey gelir. Birincisi kara para aklama gelir. Bilmiyoruz, bakacağız. Vergiden kaçınma, vergi ödememe” dedi.


Tüm belgelere ulaşmak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.


CHP’li Tezcan, belgelerin orijinallerini de savcılığa vereceklerini belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili dün soruşturma başlatırken, iddialara konu olan belgeleri yazılı olarak istemişti.


Erdoğan’ın istediği oldu: Savcılık Kılıçdaroğlu’ndan tüm belgeleri istedi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
VakıfBank'tan Sarraf açıklaması
Sonraki Haber
Economist'in sorusu: Erdoğan S-400'ü Saray'ı korumak için mi alıyor?