Ana SayfaGüncelTürmen: İktidarı rahatsız edip, Sokrates’in at sineği olacağız

Türmen: İktidarı rahatsız edip, Sokrates’in at sineği olacağız

HABER MERKEZİ –  “OHAL’siz Türkiye istiyoruz” kampanyasında iletişim ağının kurulmasını önceleyen DİB’in Sözcüsü Prof. Dr. Rıza Türmen, iletişim ağı ile beraber ortaya çıkacak kolektif irade sayesinde iktidarı rahatsız edeceklerini belirterek, “Sokrates’in at sineği olacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde “OHAL’siz Türkiye istiyoruz” kampanyasını başlatan Demokrasi için Birlik’in (DİB) Sözcüsü ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski yargıcı Prof. Dr. Rıza Türmen, kampanyanın başında startı verilen “iletişim ağının kurulması”na dair açıklamalarda bulundu.

MA’dan Bilal Seçkin’e konuşan Türmen, Türkiye’de siyasetin sadece siyasi partiler arasında ve iktidarı ele geçirmek amacıyla yapılan bir etkinlik olarak görüldüğünü kaydederek, kendi siyaset anlayışlarını Meclis dışında, kamusal alanda yapılan faaliyetler olarak gördüğünü şu sözlerle belirtti:

Siyasetin amacı özgürlüktür, insan haklarıdır. Onun için bizim siyasette oluşturduğumuz bu ağ aslında başka bir siyaset anlayışını işaret etmektedir.

Türmen: Sokrates’in at sineği olacağız

Türkiye’de demokrasi rejiminin olmadığını dile getiren Türmen, demokrasi mücadelesi verebilmek için birlikteliğin şart olduğunu vurguladı.

Türmen, birlikteliği ağ şeklinde örgütlenerek sağlayabilecekleri yönünde karar alındığını belirterek, bu iletişimi şu sözlerle açıkladı:

Bu ağ şeklinde örgütlenmek bir iletişim örgütlenmesidir ve bu mücadelenin bütün unsurları, özneleri, o ağın eşit bir biçimde düğümleridir. Buna tabi siyasi partiler, STK’ler de dahildir. Bunlar arasında bir iletişim kurmak lazım. Bu iletişim bağlantıları kurabiliyorsak, yani hiyerarşisi olmayan başkanı olmayan yatay örgütlenmedir. Bunu gerçekleştirebilirsek çok etkili olabilir. Bugünkü Türkiye koşullarında yapılacak en etkili mücadele, halka en fazla umut verecek budur. Çünkü bu ağ kurulabilirse, halkı bilinçlendirmek, seçmen olmaktan çıkarıp yurttaş olmalarını sağlamak, siyasetin bir seyircisi olmaktan çıkarıp, siyasetin oyuncusu olma haline getirme mümkün olacaktır.

Türmen ayrıca programın tek gündeminin demokrasi olduğuna işaret etti ve bu ağ ile beraber ortaya çıkacak kolektif irade sayesinde iktidarı rahatsız edeceklerini belirterek, “Sokrates’in at sineği olacağız” dedi.

‘Ortak hatta mücadele vereceğiz’

DİB Koordinasyon Üyesi Kadir Akın ise, OHAL’in bir rejim olarak düzenli ve süreklilik kazanmış hale geldiğini söyleyerek, sadece OHAL’e itiraz etmenin yetmediğini belirtti.

Akın, “OHAL’den etkilenen herkes bu duruma tepkili, fakat bu tepkiler parçalı biçimde ortaya konuyor. Halbuki bir ortaklık sağlamak gerekiyor, bir ortak hattın içinde demokrasi mücadelesi sürdürmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Amaç işçi eylemlerini güçlendirmek': Birleşik Emek Koordinasyonu kuruldu
Sonraki Haber
Diyarbakır'da bir kadını öldüren zırhlı araç sürücüsüne 'ödül gibi' ceza