Ana SayfaGüncel‘İttifak’ şartı koşan Bahçeli: Seçimde Erdoğan’ı destekleriz

‘İttifak’ şartı koşan Bahçeli: Seçimde Erdoğan’ı destekleriz

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘ittifak konusunda herhangi bir görüşmelerinin olmadığını’ söyledi, seçim barajını eleştirdi, “Partilerin siyasi kimliği ortadan kalkmadan, seçim haklarını kaybetmeden ittifak olmalı” dedi. Cumhurbaşkanı adayı çıkarmyacaklarını belirten MHP lideri, “Cumhurhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhu ile Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medyanın Ankara temsilcileriyle düzenlediği toplantıda ‘siyasette ittifak’ konusuna dair açıklamalarda bulundu, şartlarını sıraladı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı.

“Erdoğan ile ittifak konusunda görüşmedik”

Bahçeli, MHP olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘ittifak konusunda herhangi bir görüşmelerinin olmadığını’ söyledi. MHP liderinin açıklaması şöyle:

MHP olarak şu an AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’le ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Ancak tartışılan konular Sayın Cumhurbaşkanı’nın veya bizim gündemimize düşmektedir. İleriki günlerde, arzu ediliyorsa bir görüşme talebi olduğu takdirde görüşülür. Olmadığı takdirde biz görüşlerimizi tekrarlayarak yükleneceğimiz sorumluluğu yerine getirme gayreti içinde olabiliriz.

Barajı eleştirdi, ‘şartını’ söyledi

“Seçim sistemine ittifakın nasıl yapılacağına dair maddelerin konulması gerektiğini” vurgulayan Bahçeli, yüzde 10 barajının ‘çok ağır’ olduğunu belirtti.

Bahçeli, “Yeni kurulmuş 15 günlük parti barajı aşacak, olabilecek yeni siyasi oluşumlar aşacak, MHP barajı aşamayacak mı? Bu haksızlıktır. MHP’nin baraj sorunu yoktur” diye konuştu.

MHP lideri, “Bugün veya yarın olabilecek gelişmeleri de göz önüne alarak ‘Seçim Kanununda acaba bir ittifak kavramı yer alabilir mi, nasıl olabilir?’ sorusunu soruyoruz” diyerek önerilerini sıraladı ve ekledi: “Partilerin siyasi kimliği ortadan kalkmadan, seçim haklarını kaybetmeden ittifak olmalı.”

“Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağız, Erdoğan’ı destekleyeceğiz”

Bahçeli ayrıca MHP’nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini duyurdu ve “Düşüncemiz 2019 için Cumhur ittifakıdır” dedi.

Bahçeli, “Cumhurhurbaşkanlığı seçiminde Yenikapı ruhu ile Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Afrin Çayı'nda vücudunda darp izleri bulunan bir kadın cenazesi bulundu
Sonraki Haber
Bir kadın şiddete uğradı, çevredekiler seyretti