Ana SayfaGüncelFransa’dan Afrin açıklaması: Sivillerin güvenliğinden endişeliyiz

Fransa’dan Afrin açıklaması: Sivillerin güvenliğinden endişeliyiz

HABER MERKEZİ – Fransa Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonundan “sivillerin güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle endişe duyduklarını” açıkladı.

Fransa’dan Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna bir eleştiri daha geldi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada operasyonun “Afrin’de yaşayan sivillerin güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle endişe duydulduğu” belirtildi.

Sputnik’te yer alan habere göre açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Fransa, Türkiye’nin Afrin’deki müdahalesiyle ilgili endişelerini bir kez daha hatırlatıyor. Bu müdahale, Türkiye’nin kendi güvenliğiyle ilgili meşru çekinceleri nedeniyle haklı gösterilebilse de, Suriye halkının insani durumunu kötüleştirmemelidir.

Bilinçli olarak sivilleri, sağlık merkezlerini ve personelini hedef alan saldırılar uluslararası hukukun ciddi bir ihlalidir.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da dün  Le Figaro gazetesine verdiği demeçte Türkiye’ye “Bu bir ‘işgal operasyonu’ olmamalı” uyarısında bulunmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ise Macron’un bu açıklamasına “Temelden sakat bir düşüncedir. Katiyen Türkiye’nin bir işgal mantığı içerisinde hareket etmediğini tüm dünya biliyor, bilmelidir” diye tepki göstermişti.

Çavuşoğlu da Macron’un açıklamalarına ilişkin “Afrin operasyonu ile ilgili Fransa veya başka hiçbir ülke bize ders veremez. Amacın ne olduğunu çok iyi biliyorlar” açıklamasında bulunmuştu.




Önceki Haber
Almanya AİHM’e görüş sundu: Deniz Yücel haberlerinden dolayı tutuklu
Sonraki Haber
Ankara Katliamı Davası | Sanıktan 'polis kendi eksiğini kapatmak için bizi kullandı' savunması