Ana SayfaPolitikaPolislerce evi basılan Eren Keskin ifade verdi

Polislerce evi basılan Eren Keskin ifade verdi

HABER MERKEZİ – İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in evine polislerce baskın düzenlendi. Baskının ardından emniyete giden Keskin, ifade verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in evine polislerce baskın düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre baskın yapıldığı sırada Keskin evde yoktu ancak evde olan annesine nerede olduğu soruldu ve evde arama yapıldı.

Konuya ilişkin polislerle görüştüğünü dile getiren Keskin ise “Bana Terörle Mücadele Şubesi’ne gitmem gerektiğini söylediler. Ben de onlara geleceğimi söyledim. Ne için çağırdıklarını ben de bilmiyorum. Yarın netleşir” dedi.

Keskin ifade verdi

Bu hadisenin ardından Keskin, Kartal’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

Keskin’in, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası” iddiasıyla ifade çağrıldığı belirtildi.

İHD Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Eş Genel Başkanımız Eren Keskin sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir şikayet kapsamında örgüt propagandasından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınmıştır. Herhangi bir tedbir talebi olmamıştır. Dayanışma ve destekte bulunanlara teşekkür.”

Eren Keskin hakkında

Avukat Eren Keskin, İnsan Hakları Derneği’nin Eş Genel Başkanı, Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Komisyonu’nun kurucusu, aynı zamanda Paris Barosu Konseyi’nin onursal üyesi.

Hakkında “terör örgütü propagandası yapmak”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak”, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “gazetede düzeltme ve cevap yazısı yayımlamamak” iddialarıyla açılmış birçok dava var.

Bu davaların büyük bir kısmı ifade özgürlüğü hakkını savunmak ve tutuklu gazetecilere sembolik destek sağlamak amacıyla 2013 ile 2016 yılları arasında yürüttüğü Özgür Gündem Eş Genel Yayın Yönetmeni sıfatı vesilesiyle açıldı.

Keskin’in ifade özgürlüğü hakkını kullanan gazeteci ve yazarların haber ve yazıları dolayısıyla cezai yaptırımlarla hedef alındığı dava sayısı 100’ün üzerinde.

Ayrıca Keskin’in dernek faaliyetleri kapsamında yaptığı açıklamalar ve yine cinsel işkenceden söz ettiği konuşmaları nedeniyle “devleti aşağılama” iddiasıyla ceza aldığı davalar da mevcut.

Barış ve insan hakları alanındaki çalışmaları dolayısıyla bugüne dek birçok uluslararası ödülün takdim edildiği Keskin’e son olarak Mayıs ayında Martin Ennals 2019 Ödülü verildi. 1994’te silahlı saldırıya uğrayan Keskin, 1995’te yazdığı bir yazıda “Kürdistan” kavramını kullandığı için 2,5 yıl ceza alıp 6 ay cezaevinde yattı. 2001’de bir kez daha silahlı saldırıya uğradı. Birçok kez tehdit mektubu aldı. Şu anda da uzun süreli hapis tehlikesiyle karşı karşıya.


Eren Keskin’in kısa biyografisini sessizkalma.org‘dan aldık.



Önceki Haber
Mızraklı’nın tutuklanışı: Bir itirafçının 3 yıl sonra, seçimden önce verdiği ifadeyle cezaevinde
Sonraki Haber
Evli olduğu kadını öldürüp, kayıp ihbarında bulunan erkek gözaltına alındı