Ana SayfaGüncelAygün iddialara yanıt verdi, Yavaş suç duyurusunda bulundu

Aygün iddialara yanıt verdi, Yavaş suç duyurusunda bulundu

HABER MERKEZİ – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye Meclis üyelerini “rüşvet” iddialarıyla suçlayan eski CHP’li Sinan Aygün basın toplantısı düzenlerken, Yavaş da Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise Yavaş hakkındaki soruşturmaya tepki göstererek “CHP’li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu” dedi.

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) eski başkanı ve eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Sinan Aygün “Togo Kuleleri” inşaatlarıyla ilgili Ankara’da basın toplantısı düzenledi.

Sinan Aygün, “25 bin metrekare inşaat yapmam gerekirken 120 bin metrekare inşaat yapmışım. Fazlada 95 bin metrekare inşaat yapmışım, bunun değeri de 950 milyonmuş. Bu adam Ankara’yı yönetecek, gerçekten belediye için mahsurlu bir adam. Peki benim rantım 950 milyon lira, iddiası o. Ben rantı da ona veriyorum, arsayı da, iki tane kuleyi de ona veriyorum. Burasını 550 milyona gelsin benden alsın” dedi.

Aygün, “Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım” diyen Mansur Yavaş’a 79 proje ve 79 rantçıyı açıklama çağrısı da yaptı.

Aygün, “‘Köylünün arsasını alıyor, 100 evi 1000 eve çıkartıyorlar’ diyor. Böyle bir şey varsa bunu çıkarsın ortaya. Ankara’daki bütün müteahhitler şu anda zan altında” dedi.

“Hayır, öyle bir şey yoktur”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aygün, “O kişiler sizden 25 milyon lirayı kendi ceplerine indirmek için mi istediler?” sorusuna, “Hayır, öyle bir şey yoktur. Şöyle dediler, okulun bedeli 25 milyon lira tutuyor” diye yanıt verdi.

Aygün hakkında suç duyurusu

Öte yandan Mansur Yavaş ise Aygün hakkında ‘terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet’ ve ‘terör örgütüne yardım etmek’ gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

“Soruşturma sonucunun etkilenmemesi üzere Aygün’ün terörizm finansmanında kullandığı değerlendirilen mal varlığı üzerinde tedbir alınmasını da talep ediyoruz.”

İmamoğlu: CHP’li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığının ilk altı ayı için düzenlediği basın toplantısında, Mansur Yavaş hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

İmamoğlu, “CHP’li belediye başkanlarımıza yönelik bir saldırı söz konusu. Bu saldırı ne yazık ki Ankara’da bir gelenek haline gelmiş” dedi ve ekledi:

“Bu baskıyla birlikte politikaların engellenmesine yönelik bir gelenek ortaya konmuş. Kaygıyla izlediğimiz bir süreç.”
“Mansur Yavaş’a karşı sürdürülen iftira ve soruşturma sürecini buradan kınıyorum. Bu kampanyaların sonuçsuz kalacağına olan inancım tamdır. Mansur Yavaş’ın her zaman yanında olduğumuzu ve kendisini desteklediğimizi buradan ifade ederim.
“Urla Belediye Başkanımızın tutuklanması ve yerine kayyum atanmasını da protesto ediyorum.”

Ne olmuştu?

Ankara Ticaret Odası’nın eski başkanı ve eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün imar planını yaptırdığı ve inşaat ruhsatını aldığı Eskişehir yolundaki “Togo Kuleleri”yle ilgili tartışmalar 2016 yılında başlamıştı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 3 yıl önce kulelerin inşasına ilişkin imar planı değişikliğine karşı “kamu yararına aykırı olduğu” gerekçesiyle dava açmıştı.

İmar planı değişikliği, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde onaylanmış, Gökçek’in 2017’de istifası sonrası Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edilmişti. Ancak inşaat mühürlenmemişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş 16 Aralık 2019’da inşaatı mühürlemişti.

Sinan Aygün, inşaatın mühürlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunmuştu.

Aygün, Yavaş ve ekibinin, Mimarlar Odası’na açılan davayı ancak kendilerine 25 milyon lira verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları, aksi halde inşaatını yıkacakları tehdidiyle karşılaştığını iddia etmişti.

Aygün, istenen parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Sinan Aygün’ün iddialarına yanıt olarak belediyeden yapılan açıklamada, bölge idare mahkemesi kararının yerine getirilmesinin bir suç olarak gösterilmeye çalışıldığı belirtilmişti. Açıklamada, Aygün’ün mahkeme kararının geçmiş dönemde uygulanmaması nedeniyle yaklaşık 570 milyon lira civarında haksız menfaat elde ettiği de öne sürülmüştü.

İçişleri Bakanlığı ise Sinan Aygün’ün, Mansur Yavaş ile CHP’li 3 belediye meclis üyesi hakkında ortaya attığı iddiaları araştırmak üzere mülkiye müfettişi görevlendirmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Aygün’ün parti tüzel kişiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi disiplin süreci başlatarak, Aygün ile birlikte belediye meclis üyesi kardeşi Sibel Aygün’ün partiden kesin ihracı istenmişti.


Sinan Aygün’ün CHP’den ihracı için disiplin süreci başlatıldı

Mansur Yavaş hakkındaki iddialar için müfettiş görevlendirildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2. Kürt Edebiyat Günleri 25 Aralık'ta başlıyor
Sonraki Haber
Zonguldak ve İzmit'te iş cinayetleri: İki işçi hayatını kaybetti