Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da polis aracının ezdiği Cihan Can’ın ön otopsi raporu çıktı

Diyarbakır’da polis aracının ezdiği Cihan Can’ın ön otopsi raporu çıktı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da çevik kuvvet polislerine ait zırhlı otobüsün ezmesi sonucu yaşamını yitiren Cihan Can’ın ön otopsi raporu çıktı.

Diyarbakır’da 27 Aralık’ta Turgut Özal Bulvarı üzerinden HDP Diyarbakır İl Binası önüne doğru seyir halinde olan çevik kuvvet polislerine ait zırhlı otobüs, karşıdan karşıya geçmeye çalışan 33 yaşındaki Cihan Can’a çarpmıştı.

Can yaşamını yitirmiş, aracın sürücüsü ise gözaltına alınmıştı.

Cihan Can’ın ön otopsi raporu çıktı. Raporda, araba tekerleklerinin Can’ın bedeni üzerinde gidip gelmesinden kaynaklı birçok yerinde ekimoz (ezik) ve laserasyon (yırtık) olduğu tespit edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre “Araç dışı trafik kazası” ibaresinin yer aldığı raporda kaşında sıyrık, başında yırtık, çürük, bere ve ezik olduğu ifade edildi.

Can’ın vücudunda kırıklar olduğu kaydedilen raporun devamında şöyle denildi:

“Cesetten sistematik toksikolojik analiz amacıyla 2 tık kan 1 tüp göz içi sıvı örnekleri alındı. Otopsi yardımcılarına teslim edildi. Gerektiğinde DNA incelemesi yapılabilmesi için 2 adet FTA kartına kan leke örneği alındı bir tanesinde otopsi yardımcılarına teslim edildi.
Kişinin ölümünün trafik kazası ile husulü mümkün genel beden travmasının tevlit ettiği multipil kod fraktörleri ve pelhis kırığı ile müterafik pnümotoraks hemotoraks sonucu meydana gelmiş olduğu kanatindeyim.”

Hazırlanan ön otopsi raporu Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’da 27 Aralık akşam saatlerinde zırhlı polis aracı tarafından ezilen inşaat mühendisi Cihan Can’ın cenazesi, otopsi işlemleri yapılmak üzere Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı.

MA’nın aktardığına göre Can’ın yaşamını yitirdiği yerde yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan tutanakta ise hem sürücü hem de hayatını kaybeden Cihan Can “kusurlu” olarak gösterilmişti.

Söz konusu tutanak, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgu önünde cenazelerini almak için bekleyen Can ailesi fertlerine imzalatılmak istenmiş ancak aile, çocuklarının “kusurlu” olarak gösterildiği rapora itiraz etmiş ve tutanağı imzalamamıştı.

Son 10 yılda en az 36 kişi yaşamını yitirdi

İnsan Hakları Derneği’nin raporlarına göre, 2008 ile 2018 yılları arasında Kürt illerinde zırhlı araçların çarpması sonucu 16’sı çocuk 36 kişi yaşamını yitirdi, 85 kişi de yaralandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
The Independent'a göre 2019'un en iyi 20 filmi
Sonraki Haber
66 kurumdan istismara 'af' yasasına tepki: Bu ağır bir çocuk hakları ihlalidir