Ana SayfaToplumsal CinsiyetFatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a da ‘haksız tahrik’ indirimi

Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a da ‘haksız tahrik’ indirimi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Fatma Şengül’ü öldüren Zeynel Akbaş’a ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 18 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülensu mahallesinde 30 Mart’ta işe gitmek için evinden çıkan Fatma Şengül, arkasından gelen Zeynel Akbaş isimli erkek tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Fatma’yı öldürdükten sonra tutuklanan Akbaş’ın yargılandığı davanın karar duruşması Kartal’daki İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Akbaş duruşmada hazır bulunurken, duruşmaya çok sayıda kadın hakları savunucusu katıldı.

Avukat Aylin Mert, sanık Akbaş’ın, Fatma’yı tasarlayarak öldürüldüğünü vurgulayarak en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

Mert, “İstanbul Sözleşmesi gereği sanığa ‘tahrik indirimi’ gibi indirimler uygulamadan gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Bugün burada bir araya gelen tüm kadınlar sizden bunu istiyor” dedi.

Ardından söz alan avukatlar da “kasten öldürme” suçunun kesinliğine dikkat çekerek, sanığa en ağır cezanın verilmesi talebinde bulundu.

Avukatların savunması ardından savunmasını yapan sanık Zeynel Akbaş, cinayeti isteyerek işlemediği iddiasında bulundu ve “Tansiyonum yükselince ani refleks gösteriyorum” diye belirtti.

Ardından savunma yapmak üzere sanık avukatı Özgür Kayacı söz aldı, müvekkili hakkında “kaksız tahrik” indirimi uygulanması talebinde bulundu.

“Haksız tahrik” indirimi uygulandı

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkemem heyeti, Fatma’yı öldüren Zeynel Akbaş’a müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak mahkeme, “haksız tahrik” indirimi uygulayarak cezayı 18 yıl hapse çevirdi.

Davanın bir önceki duruşmasında mütalaasını sunan savcı, sanığın “kasten ve tasarlayarak öldürme” suçundan herhangi bir indirim yapılmadan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

“Erkek adaletin işlediğini bir kez daha gördük”

Fatma’nın kızı Açelya, duruşma sonrası yaptığı açıklamada verilen karara tepki gösterdi:

“Burada erkek adaletin işlediğini bir kez daha gördük. Anneme katili 5 kurşun sıktı ve dördü öldürücü yerlerine isabet etti. Annem gözümün önünde her yeri kanlı bir şekilde son nefesini verdi. Bu adalet salonları her zaman olduğu gibi katilleri korudu.”

Ardından Fatma’nın oğlu Koray da “Neye dayanarak indirim yaptılar? Hangi özür annemi geri getirecek?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şengül ailesinin avukatları, karara itiraz edeceklerini belirtti.


Güneş Karaçuban’ı öldüren Sabri Barçağ’a ‘haksız tahrik’ indirimi


Karınca, BBC Türkçe, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moskova'da Rusya istihbaratına silahlı saldırı
Sonraki Haber
Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta: 'Ema' ve 'Skywalker'ın Yükselişi'