Ana SayfaManşetGerekçeli karar: Şule Çet cinsel saldırının ardından öldürülüp 20’inci kattan aşağı atıldı

Gerekçeli karar: Şule Çet cinsel saldırının ardından öldürülüp 20’inci kattan aşağı atıldı

HABER MERKEZİ – Şule Çet davasında sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkındaki kararın gerekçesini açıklayan mahkemesi, sanık Aksu’nun cinsel saldırının ardından Çet’i öldürdüğü ve plazanın 20’nci katından attığını açıkladı.

Ankara 31’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Şule Çet davasında sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkındaki kararın gerekçesini açıkladı.

Mahkeme, kararında sanık Çağatay Aksu’nun cinsel saldırının ardından Çet’i öldürdüğü ve plazanın 20’nci katından attığını belirtti.

Ayrıca mahkeme, cinayete intihar süsü verilmeye çalışıldığını, diğer sanık Berk Akand’ın da sanık Aksu’ya bu eylemlerde yardım ettiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Aksu ve Berk Akand’ın “kasten öldürme” ve “cinsel saldırı” ve “hürriyet tahdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması, 4 Aralık’ta Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmıştı.

Mahkeme 4 Aralık’ta sanık Aksu’ya verdiği ağırlaştırılmış müebbet cezasını “iyi hal indirimi” uygulayarak müebbet cezaya indirmişti. Aksu ayrıca 12 yıl 6 ay hapis cezası, Berk Akand ise 18 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kaçak maden ocağında patlama: İki işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Uygulamalı tarifle Kanal İstanbul’a itiraz etmenin yolu