Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek’e saldırı davası: Casim Ozan Çeltik’e 13 yıl 6 ay hapis

Berfin Özek’e saldırı davası: Casim Ozan Çeltik’e 13 yıl 6 ay hapis

HABER MERKEZİ – İskenderun’da Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik’e ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek’e, kezzapla saldıran Casim Ozan Çeltik’in yargılandığı davanın karar duruşması İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık Çeltik duruşmaya, tutuklu bulunduğu Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada Berfin ile ailesi, tarafların avukatları, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve İskenderun Kadın Platformu temsilcileri hazır bulundu.

İlk olarak söz alan alan Berfin, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “En ağır cezayı almasını, bizim çektiğimiz acıları çekmesini istiyorum. Hiç mi düşünmedin nasıl can çekişeceğimi, hiç mi düşünmedin. Ne kadar merhametsiz ve vicdansızsın sen” dedi.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert de sanığın eylemi planlandığını ifade ederek, “Berfin’in yüzünün yanı sıra asidi, göğüs kısmına döktü. Süt bezlerine de zarar verdi” diye konuştu.

Sanık avukatı Fadi Tekin ise müvekkilinin, tutuklu bulunduğu süre de göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığı “kasten yaralama” suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

‘Çektiğim acıların karşılığı bu olmaz’

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan avukat Mehtap Sert, istedikleri gibi bir sonucun çıkmadığını belirterek, “1,5 litre asidin, kasten yaralama olarak değerlendirilmesi, ne hukuka ne vicdana sığan bir karardır. Mahkeme heyeti mütalaaya uygun olarak değerlendirme yaptı ve sanık 12 yıl 18 ay ceza aldı. Cezaya itiraz edeceğiz” dedi.

Berfin ise “İstediğimiz karar bu değildi. Benim çektiğim acıların karşılığı bu olmaz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak 2019’da ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, tutuklanan Çeltik’in İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına başlanılmıştı.

Casim Ozan Çeltik’e ilişkin görüntü karşılaştırması yapan Ulusal Kriminal Bürosu’nun davanın üçüncü duruşması öncesi raporunu tamamlamıştı. Raporda, saldırganın anatomik yapısının Çeltik’le uyumlu olduğu belirtilmişti.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert, bu raporu “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu” şeklinde değerlendirmişti.

Davanın 26 Kasım’da görülen üçüncü celsesinde savcı, sanık Çeltik’in “kasten yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmiş, bu talep Berfin, avukatları ve çok sayıda kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
39. İstanbul Film Festivali'nde Sinema Onur Ödülleri'nin sahipleri belli oldu
Sonraki Haber
Gazeteci Barış Polat'a 6 yıl 3 ay hapis cezası