Ana SayfaGüncelBerkin Elvan doğum gününde vurulduğu yerde anıldı

Berkin Elvan doğum gününde vurulduğu yerde anıldı

HABER MERKEZİ – Berkin Elvan doğum gününde, Okmeydanı’nda vurulduğu yerde ailesi, arkadaşları ve çok sayıda kişinin katılımıyla polis ablukası altında anıldı.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 14 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan doğum günü vesilesiyle anıldı.

Berkin’in vurulduğu yerde yapılan anmaya, annesi, babası,  arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Elvan’ın vurulduğu yer polis ablukasına alınırken, çok sayıda zırhlı araç mahallenin giriş ve çıkışlarına konumlandırıldı.

Anma başlamadan önce anne Gülsüm Elvan polisin bu tutumuna tepki göstererek “Bu yaptıklarınızdan utanın size acıyorum” dedi.

Anmada ilk olarak konuşan Liseli Öğrenci Birliği’nden Nazlı Yöyler, 6 yıldır Berkin Elvan için adalet arayışlarının devam ettiğini söyledi.

Olay yeri incelemenin 6 yılın sonunda yapıldığını hatırlatan Yöyler, devamla şunları aktardı:

“Biz sıra arkadaşımız Berkin için adalet istiyoruz. Bizler dostumuz Berkin için kardeşlerimiz Ceylan Önkol ve bütün katledilen çocuklar için adalet istiyoruz. Bu uçurduğumuz dilek feneri bizim adalet dilek fenerimizdir. Tüm katledilen sıra arkadaşlarımız için Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu için uçurduğumuz adalet feneridir.”

Ardından söz alan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, zor bir süreçten geçtiklerini, Berkin yaşamış olsaydı 21 yaşında olacağını ve onun doğum gününü bu şekilde değil de daha başka türlü kutlayabileceklerini ifade etti.

Her ne olursa olsun binlerce Berkin’in bugün yanında olduğunu belirten Elvan, şunları söyledi:

“Bu çocukların hepsi birer Berkin. O ölmedi yaşıyor. Bu uçurduğumuz dilek feneri Berkin’in nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet diliyorum. Diğer çocuklar için umut olsun.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir'de Sahil Güvenlik botu ile mültecileri taşıyan bot çarpıştı: Dört mülteci hayatını kaybetti
Sonraki Haber
2019 GİO Ödülleri sahiplerini buldu