Ana SayfaDünyaDörtlü zirve video konferans ile gerçekleştirildi

Dörtlü zirve video konferans ile gerçekleştirildi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve Britanya Başbakanı Johnson’la video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Britanya Başbakanı Boris Johnson’la görüşme gerçekleştirdi.

Daha önce İstanbul’da yapılması planlanan zirve, Corona virüsü nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde video konferans olarak gerçekleştirildi.

Görüşme öncesi Ankara Kısıklı’daki konutundan ayrılan Erdoğan, Vahdettin Köşkü’ne geçti.

Dörtlü zirvede Corona virüsü (Covid-19) ile mücadele bağlamında ortak hareket imkanları, Suriye’de çözüm yolları, İdlib’e yönelik insani yardım yöntemleri, mülteciler, Libya’daki son durum, Avrupa Birliği’nin (AB) durumu ile Türkiye-AB ilişkilerin ele alındığı belirtildi.

Görüşmenin ardından Erdoğan, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bölgesel ve küresel düzeyde içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, diplomasiyi ve iş birliği mekanizmalarını daha aktif bir biçimde işletecek, sorunlarımızı bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasta tutuklu Devrim Ayık tahliye edildi
Sonraki Haber
Gözaltına alınan avukatlardan dokuzu serbest, birine tutuklama