Ana SayfaToplumsal CinsiyetTahliye edilen cinsel istismar sanığı yine aynı suçu işledi

Tahliye edilen cinsel istismar sanığı yine aynı suçu işledi

HABER MERKEZİ – Zonguldak’ta bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek kısa süre tutuklu kaldıktan sonra beraat etti. Tahliye olan erkek aynı çocuğu yeniden istismara maruz bıraktı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 3 Mart 2018’de 23 yaşındaki M.K., o zaman 13 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocuğun ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.K. tutuklandı.

Hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açılan M.K., Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Ağustos 2018’de yapılan duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10 Eylül 2018’deki karar duruşmasında ise çocuğun rızası dahilinde ilişkiye girdiklerini iddia etmesi ve sanığa yaşını 18 olarak söylemesi, toplanan deliller ve tanık ifadeleri kapsamında sanığı ‘kaçınılmaz hata’ya düşürdüğü iddiasıyla M.K.’nin beraatine karar verildi.

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 7’nci Ceza Dairesi ise kararı bozarak sanığa eksik yargılama sonucu karar verildiğini belirtip, tekrar yargılanmasını talep etti.

Kararın, çocuğun ailesinin yargılama sırasındaki ifadelerinde çocuklarının yüzde 50 zihinsel engelli olduğunu belirttiği, ancak yargılama sürecinde Adli Tıp Kurumu’ndan rapor talep edilmediği ve çocuğun yaşını 18 olarak beyan etmesine karşılık mahkemenin kemik yaşı konusunda rapor talep etmemesi gerekçesiyle bozulduğu belirtildi.

Yeniden istismar

DHA’nın haberine göre çocuk, tahliye edilen M.K.’nin 27 Eylül 2018’de kendisini yeniden cinsel istismara maruz bıraktığını söyledi.

İstismar sonucu hamile kaldığını belirten çocuğun şikayeti üzerine erkek hakkında 2 Kasım 2018’de yeni bir iddianame düzenlendi.

İddianamede, çocuğun cinsel istismara maruz kaldığının raporla tespit edildiği ve sanığın tahliye olduktan sonra çocuğu araması ve toplanan deliller kapsamında kuvvetli suç şüphesi nedeniyle 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Tutuksuz olarak yeniden yargılanmaya başlayan M.K. tekrar hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, iki dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Mahkemede ifade veren çocuk, sanığın tahliye olduktan kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını belirtirken, M.K. suçlamaları reddetti.

26 Şubat’ta yapılan duruşmada, tutuksuz sanık M.K. ile iki tarafın avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, çocuğun talimatla ifadesinin alınması ve doğan çocuğun babasının tespiti için DNA testi yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona önlemi: Maske ihracatı ön izne bağlandı
Sonraki Haber
Türkiye son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke