Ana SayfaGüncelBilim Kurulu üyesi Özlü: Pandemi dalgalar şeklinde 1-2 yıl sürecek

Bilim Kurulu üyesi Özlü: Pandemi dalgalar şeklinde 1-2 yıl sürecek

HABER MERKEZİ – Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ‘normalleşme’ sürecinde vaka sayılarındaki artışın beklenen bir durum olduğunu savunarak, “Pandemi dalgalar şeklinde 1-2 yıl sürecek” dedi.

Türkiye de pek çok ülke gibi Corona virüsü salgınına dair aldığı önlemleri gevşetip, ‘normalleşme’ süreci başlatırken, vaka sayılarında artış gözlemleniyor.

Toplam vaka sayısı 179 bin 831’e, Covid-19 kaynaklı can kaybı sayısı da 4 bin 825’e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske takmanın zorunlu olduğu il sayısının 42’ye yükseldiğini açıklarken, vaka sayılarındaki artış sürdüğü takdirde yeni önlemlerin alınabileceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu süreçte vaka sayılarında gözlenen artışın beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Özlü, “Salgın yakın zamanda bitecek olsaydı, normalleşmeyi öteleyebilirdik. Ama görünen o ki, bu pandemi dalgalar şeklinde 1-2 yıl sürecek. Bu durumda normalleşmeyi durdurmak veya geciktirmek yerine, kontrollü ve tedbirli normalleşmeyi gerçekleştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Tedbirlere uyarak normalleşmeliyiz. Eskiye dönemeyiz. Virüsle beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor” diyen Özlü bu süreçte hijyene dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kolera Günlerinde Aşk, Corona günlerinde bize ne söyler?
Sonraki Haber
AKP önünde “15 Temmuz Gazileri için toplanan paralar nerede” diye soranlara müdahale