Ana SayfaGüncelHDP Beşiri ilçe binasına polis baskını: Eşbaşkanlar gözaltında

HDP Beşiri ilçe binasına polis baskını: Eşbaşkanlar gözaltında

HABER MERKEZİ – HDP’nin Batman Beşiri ilçe binasına baskın düzenleyen polisler, Eşbaşkan Hasan Şakar ve Şefika Çetin’ı gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Beşiri İlçe Örgütü, Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince basıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, baskının akşam üzeri 16.30’da bir ihbar üzerine yapıldığı, binaya da kimsenin girmesine izin verilmediği belirtildi.

Binada eşbaşkanlar ve avukatlar eşliğinde yapılan aramanın ardından, Eşbaşkan Hasan Şakar ve Şefika Çetin gözaltına alındı.

Polis baskına tepki

Gözaltına alınan ilçe eş başkanlarının ardından ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamaya HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP il ve ilçe yönetiminin yanı sıra kayyum ile görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz da katıldı.

Açıklamayı yapan Tiryaki, geçtiğimiz günlerde Batman HDP il binasına yapılan baskın gerekçesinin aynısını Beşiri ilçesine de uygulandığını ifade etti.

Parti binalarında bulunan posterlere el konulduğunu ifade eden Tiryaki, siyasi partilerin bu kadar kolay basılamayacağını belirterek, Anayasa’da siyasi partilerin demokrasinin bir garantisi olduğunu vurguladı.

Batman Valiliği açıklamasında HDP il eş başkanları için “sözde” ifadesini kullanıldığını hatırlatan Tiryaki, “Eş başkanlarımıza sözde diyen sözde vali sözde kayyım eş başkanlık sistemimizi hedef almış. Ama sözde vali eş başkan sıfatı ile eş başkanlarımızı gözaltına aldırıyor” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB, LGS'de alınacak tedbirleri açıkladı
Sonraki Haber
Canlı Blog | Vaka sayısı 7,5 milyon bandında, salgında son durum ne?