Ana SayfaGüncelAntep’te gözaltına alınanlardan dokuzu tutuklandı

Antep’te gözaltına alınanlardan dokuzu tutuklandı

HABER MERKEZİ – Antep’te 14 Temmuz’da gözaltına alınan 29 isimden aralarında HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın’ın da bulunduğu dokuz kişi tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 14 Temmuz günü HDP, DBP ve SYKP eski ve yeni yöneticileri ile üyelerine yönelik ev baskınları yapılmıştı. Bu baskınlarda 29 kişi gözaltına alınmıştı.

29 isimden aralarında HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın’ın da bulunduğu 14 kişinin emniyetteki sorguları dün tamamlandı.

Sorgu işlemleri tamamlanan 14 kişi adliyeye sevk edilerek ifade verdi.

Siyasetçilere “örgüt üyesi olmak” suçlaması yöneltilirken, 31 Mart yerel seçim sürecinde yürüttükleri çalışmalar, katıldıkları toplantılar suçlamaya konu yapıldı; teknik ve fiziki takip ile telefon kayıtlarına ilişkin sorular yöneltildi.

İfadelerin tamamlanmasının ardından tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen dokuz kişi tutuklandı.

HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın ile beraber tutuklanan partinin ilçe yönetici ve üyelerinin isimleri şöyle: Adnan Erol, Hurşit Besle, Abdullah Acar, Enver Özman, Sevinç Selçuk, Ömer Sungur, İbrahim Dağ ve Hasan Saran tutuklandı.

Diğer beş kişi ise ev hapsi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Halen gözaltında tutulan 15 ismin de bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniliyor.

Gözaltı furyası

Antep’teki gözaltı furyası Diyarbakır’la eş zamanlı, 14 Temmuz’da başlatılmıştı.

Diyarbakır ve Antep’te yapılan ev baskınlarında aralarında kadın hakları savunucuları, gazeteciler ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır’da evlerde yapılan aramaların ardından aralarında kadın hakları savunucularının da bulunduğu 23 isim, Antep’te ise 30’a yakın HDP il ve ilçe yöneticisi ile üyesi gözaltına alınmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nüfusun azalmasının dünyayı radikal bir şekilde değiştirecek sonuçları
Sonraki Haber
Kadınlar köyde üretiyor, kooperatifler satıyor, dayanışma büyüyor