Ana SayfaEkolojiGelibolu’da orman yangını

Gelibolu’da orman yangını

HABER MERKEZİ – Çanakkale Gelibolu’da ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasına göre şu ana kadar 300 hektarlık alan yandı.

Çanakkale’nin Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, Gelibolu ilçesi Ilgardere ile Eceabat ilçesi Yalova köyleri arasındaki ormanlık alanda saat 15.00 sularında orman yangını çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangının söndürülmesi için olay yerine ekipler sevk edildi.

Bölgede 400 kişiden oluşan ekiplerin 107 arazöz ve yedi dozerle devam eden söndürme çalışmalarına iki amfibik uçak ve 20 helikopterle havadan destek sağlanıyor.

Denizden söndürme çalışmalarına da başlandığı için Çanakkale Boğazı’nda gemi trafiği çift yönlü olarak durduruldu.

Fotoğraf: İHA

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin alevleri kontrol altına alabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Yangının herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığını belirten Aktaş, “Yangının rüzgarla şiddetini artırması durumunda Yalova köyünü tedbir amaçlı boşaltabiliriz.” dedi.

Pakdemirli: 300 hektarlık alan yandı

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın nedeniyle Manisa’daki programını yarıda keserek Çanakkale’ye gitti.

Burada açıklama yapan Bakan Pakdemirli, yangının yerleşim yerleri için bir tehlike olmadığını belirterek, şu ana kadar yaklaşık 300 hektarlık alanın yandığını söyledi.

İHA’ya konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise şiddetli poyrazın çalışmaları güçleştirdiğini ifade ederek, “Tarihi bölgeye çok yakın. Bölgeden ziyade ormanlık, ağaçlık bölgeler. Ormanlık alanın dışında ekili alanlar var. Köylülerin ekili arazileri önemli. Köyün kurtulması ve alanın kurtulması önemli” dedi.

Gelibolu Belediye Başkanı Münir Mustafa Özacar de, yangının noktasının Ilgardere olduğunu şu anda Kumköy sırtlarına geldiğini kaydederek, “Helikopterler uçaklar havadan müdahale ediyor. Karadan itfaiye ekipleri de müdahale ediyor. Burasını şu anda söndürmeye çalışıyorlar” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hendek’teki fabrika patlaması: Can kaybı yediye yükseldi
Sonraki Haber
Meteorolojiden sağanak uyarısı