Ana SayfaEkolojiGörevden alınan belediye eşbaşkanı halkla birlikte üretiyor

Görevden alınan belediye eşbaşkanı halkla birlikte üretiyor

HABER MERKEZİ – Dersim’de görevden alınan Akpazar Belde Belediyesi Eşbaşkanı Songül Doğan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde yurttaşların sürdürdüğü üretime katılarak, yarım kalan projelerini hayata geçiriyor. Mezopotamya Ajansı’nın haberi.


Haber: Ayşe Sürme


Dersim’in Mazgirt ilçesi Akpazar Beldesi’ne bağlı Elmalı köyünde yurttaşlar tarafından kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 7 ay önce faaliyete geçti.

Kooperatif, bu yıl 240 dönüm araziye domates, biber, fasulye, patlıcan ve salatalık gibi sebzeler ile susam, arpa ve buğday ekti.

Yurttaşlar arazileri işleyerek geçimlerini sağlamayı hedeflerken, arazideki çalışmalara çoğunlukla kadınlar ile görevden alınarak yerine kayyum atanan Akpazar Belediye Eşbaşkanı Songül Doğan da katılıyor.

Yarım kalan projelerini hayata geçirmek isteyen Doğan, sabun atölyesi ve kadın kooperatifini kurmayı hedefliyor.

‘Duvarlar bizim için önemli değil’

Doğan, kayyum atanmasından sonra görevlerine devam ettiklerini belirterek, yarım kalan projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

Özellikle kadınlarla dayanışma içerisinde olduğunu dile getiren Doğan, “Kadınlar yardım veya bir şey danışmak istediklerinde beni arıyorlar. Ziyaretlerine gidiyor, yardım talebinde bulunduklarında çözüm olmaya çalışıyoruz. İstekleri doğrultusunda da hareket ediyoruz” dedi.

Doğan, “Elimizden geldiğince onlara yardımcı olacağız. Belediye, duvarlar bizim için önemli değil. Bizim için bölge halkının bize olan inancı önemli. Onların bize olan güvenlerine layık olmaya çalışacağız” diye vurguladı.

‘Üretimden kopmayacağız’

Daha fazla üretim ve gelecek yılın planlamasını yapmak için halkla birlikte toplantı yapacaklarını söyleyen Doğan, beldede tarım ve hayvancılığın yaygın olduğunu, yağ, peynir, yoğurt ve çökelek üretimine de başlayacaklarını belirtti.

Yabani meyvelerden reçel yaptıklarını ifade eden Doğan, kadınların ekonomik gelirlerine katkıda bulunmaları için üretimden kopmayacaklarını kaydetti.

Doğan, “Mevcut kooperatifin altında bir de kadın kooperatifi, sabun atölyesi açacaktık. Çünkü burada her türlü bitki mevcut olduğu için sabun üretimi güzel olacak” şeklinde konuştu.

Songül Doğan, ürettiklerine ilişkin yurt dışındaki firmalardan talepler geldiğini, bölgedeki kooperatiflerle görüştüklerini ve il dışına satışlar yapacaklarını da sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fotoğraf sanatçısı Başak Onay’a tehdit
Sonraki Haber
'Sosyal medya düzenlemesiyle sansür dönemi başlayacak'