Ana SayfaÇalışma YaşamıPandemi servisinde çalıştırılmış: Risk grubundaki işçi ‘Corona’dan öldü

Pandemi servisinde çalıştırılmış: Risk grubundaki işçi ‘Corona’dan öldü

HABER MERKEZİ – Covid-19’dan yaşamını yitiren Ergani Devlet Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Yumruk’un, kronik hastalıklarına dair raporları hastaneye sunmasına rağmen pandemi servisinde çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır’da Ergani Devlet Hastanesi’nde Corona virüsü hastalarının tedavi edildiği serviste temizlik görevlisi olarak çalışan 49 yaşındaki Murat Yumruk, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Lezgin Akdeniz’in haberine göre Hepatit B ve karaciğer büyümesi hastalıkları olan Yumruk, sağlık raporlarını hastane yönetimine iletti ve risk gurubunda olduğunu belirterek pandemi servisinden alınması için talepte bulundu.

Bu talebini birçok kez hastane yönetimine bildiren Yumruk’a, her defasında olumsuz yanıt verildi. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçen Yumruk, buradan da sonuç alamadı.

İki hafta önce Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine yaptırdığı test sonucunun pozitif çıkmasıyla kendisini karantinaya alan Yumruk, sağlık durumu kötüleşince çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.

Hastanede tedavi için gerekli ilaçların olmaması nedeniyle kent merkezinde pandemi hastanesi olarak hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edilen Yumruk, teşhis konulmasından 8 gün sonra yaşamını yitirdi.

Cenazesi ailesine teslim edilmiş

Yumruk’un cenazesi de koruyucu ekipmanla çalışan mezarlık yetkililerine verilmek yerine, aileye teslim edildi.

Cenazeyi alan aile bireyleri Yumruk’u kendi imkanları ile Ergani Asri Mezarlığı’na defnetti.

‘Ölümüne seyirci kalındı’

Karantina altında olduğu için cenaze törenine katılamayan Ayşe Yumruk, eşinin ölümünden Ergani Devlet Hastanesi yönetimini sorumlu tutuyor.

Hastane yönetiminin eşinin ölümüne seyirci kaldığını söyleyen Yumruk, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Dört çocuğunun bulunduğunu ve eşinin çalışmak zorunda olduğunu dile getiren Ayşe Yumruk, “Kronik hastalıklarından dolayı risk grubunda olduğunu defalarca söyledi, ancak dinleyen olmadı. Onu sürekli rotasyon yapılacak diye oyaladılar” dedi.

Ailenin avukatı Jiyan Yumruk ise Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Covid-19 hastalığı için risk grubunda olan kronik hastalıklar” başlıklı resmi yazısını tüm kamu kurum kuruluşlarına gönderdiğini ve bu genelgede belirtilen hastalığı taşıyan Murat Yumruk’un idari izne çıkartılması gerektiğini, çalıştığı yerde pandemi servisi olmaması gerektiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Murat Yumruk’un, tehlikeyi önceden öngörebildiğini ve bundan dolayı raporlarını sunarak defalarca başvuru yaptığını aktaran avukat Yumruk, “Virüse yakalanırsa yakalanır, umurumuzda değil mantığıyla hareket edildi” dedi.

Avukat Yumruk da sorumlu yetkililer hakkında olası kasıtla ölümüne neden olmaktan dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dün kaybolmuştu: İki yaşındaki çocuk ölü bulundu
Sonraki Haber
Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9,9 küçüldü