Ana SayfaToplumsal CinsiyetSadece 12 gün tutuklu kaldı: Cinsel istismar failine geç itiraza rağmen tahliye

Sadece 12 gün tutuklu kaldı: Cinsel istismar failine geç itiraza rağmen tahliye

HABER MERKEZİ – Kilis’te, cinsel istismarda bulunması sonucu hamile kalmasına neden olduğu E.Ö.’nün şikayeti üzerine tutuklanan M.A. adlı erkek, sadece 12 gün tutuklu kaldıktan sonra salıverildi. Şu an 18 yaşında olan kadının avukatı, fail erkeğin yasal süre aşıldıktan sonra yapılan itirazla salıverildiğini söyledi.

Ailesi ile birlikte Kilis’te yaşayan 18 yaşındaki E.Ö.’nün 3 yıl boyunca 36 yaşındaki M.A. adlı bir erkek tarafından sistematik şekilde cinsel istismara maruz bırakıldığı ve bunun sonucunda gebe kaldığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’in haberine göre sistematik cinsel istismar, geçtiğimiz haftalarda karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılan E.Ö.’nün hamile olduğunun anlaşılmasıyla gün yüzüne çıktı.

Durumun jandarmaya intikal etmesinin ardından E.Ö., kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söylediği M.A.’dan şikayetçi oldu.

E.Ö., verdiği ifadesinde M.A.’nın kendisini tehdit ettiğini, bundan kaynaklı korktuğunu ve maruz bırakıldığı durumu kimseye anlatamadığını ifade etti. Genç kadının ailesi de M.A.’dan şikayetçi oldu.

Savcıya göre ‘rıza’ varmış

Şikayet üzerine M.A. gözaltına alınarak, “cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı.

Ancak, şikayetlere ve E.Ö.’nün beyanlarına rağmen fail M.A., Kilis Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla 12 günlük tutukluluğun ardından tahliye edildi.

M.A.’nın tahliyesine ise, savcılığın itirazında yer verdiği “çocuğa dönük cinsel istismar suçu oluşmadı” ile “mağdurun 15 yaşından büyük olduğu ve rızası olduğu” yönündeki değerlendirme gerekçe yapıldı.

Geç itiraz, erken tahliye

Ancak tahliye kararının tutukluluğa dair 7 günlük itiraz süresinin dolmasının ardından hem savcı hem de M.A.’nın avukatları tarafından yapılan itiraz üzerine alındığı belirtildi.

E.Ö.’nün avukatı İbrahim Halil Demircioğlu, tutukluluğa itiraz süresinin 7 gün olduğunu anımsatarak, M.A.’nın avukatı ve savcının itirazının ise 12 gün sonra yapıldığını aktardı.

Avukat Demircioğlu, bu durumdan kaynaklı itirazın mahkemece reddedilmesi gerektiğini vurguladı.

Failin beyanı esas alındı

E.Ö.’nün cinsel istismara maruz bırakıldığı sırada 15 yaşında olduğunu ve 17 yaşında hamile kaldığına değinen Demircioğlu, savcılığın, failin “1,5 yıldır ilişkilerinin olduğu” yönündeki beyanını esas aldığını kaydetti.

Savcının kendiliğinden tahliye talebinde bulunduğunu belirten Demircioğlu, şunları söyledi:

Savcının kendiliğinden tahliye istemesi Türkiye’de çok sık gördüğümüz bir durum değil. Daha deliller toplanmadan, olayın ne olduğu anlaşılmadan, araştırma yapmadan tahliye kararı verilmiş. Biz delil toplarken tahliye kararını verildiğini öğrendik. Buna itiraz ediyoruz.

Demircioğlu ayrıca, halen DNA testinin yapılmadığını sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çanakkale Lapseki'de belediye binasına silahlı saldırı
Sonraki Haber
Dün kaybolmuştu: İki yaşındaki çocuk ölü bulundu