Ana SayfaDünyaABD Başkanlığı’na aday: Kanye West ilk kampanya videosunu yayımladı

ABD Başkanlığı’na aday: Kanye West ilk kampanya videosunu yayımladı

HABER MERKEZİ – ABD’de 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine aday olan Kanye West, ilk kampanya videosunu yayımladı.

ABD başkanlık seçimlerine aday olan rapçi Kanye West, Pazartesi günü yayımlanan ilk kampanya videosunda “din ve aile” kavramları üzerine mesajlar verdi.

43 yaşındaki West, Temmuz ayında sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile adaylığını açıklamıştı.

ABD medyasındaki haberlere göre, West bazı eyaletlerde oy pusulasında yer almayı başardı ancak matematiksel olarak seçilme şansı bulunmuyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre kampanya videosunda West, destekçilerinden oy isterken, isminin bulunmadığı pusulalara adının yazılmasını da istedi.

Daha önce Donald Trump’ın destekçilerinden biri olan Kanye West mesajında, “İnancımıza sığınarak, Tanrı’nın bizden beklediği ulusa ve kişilere dönüşebileceğiz” diyor.

Yayımlanan video, West’in, adaylık yarışındaki ilk büyük adımı olarak değerlendiriliyor.

Bazı siyasi analistlere göre Kanye West, Demokratların adayı Joe Biden’a gitmesi muhtemel bir kısım siyah ABD’lilerin oylarını alabilir.

Kanye West şu ana dek adaylık kampanyası için 5.8 milyon dolar harcadı. Federal Seçim Komisyonu verilerine göre West, kampanya harcamalarının büyük kısmını kendi karşılıyor.

West’in 10 maddelik kampanya vaatleri arasında, polis ve yargı sisteminde reform, öğrenci borçlarının azaltılması ve eğitim sisteminin alt gelir gruplarına daha iyi hizmet verecek şekilde yeniden yapılandırılması öne çıkıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Küresel salgında vaka sayısı 38 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Antalya'da bir trans kadın evinde ölü bulundu