Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Charlie Hebdo açıklaması: Karikatüre bakmadım

Erdoğan’dan Charlie Hebdo açıklaması: Karikatüre bakmadım

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, karikatürünü kapak yapan Charlie Hebdo dergisiyle ilgili, “Şimdi de kapaktan yayınladığı bir karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum. Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zul kabul ettiğim için karikatüre bakmadım.” açıklaması yaptı.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Erdoğan konuşmasında karikatürünü çizen Fransa’da yayımlanan mizah dergisi Charlie Hebdo’ya ve muhalefete yanıt verdi.

Erdoğan’ın Karabağ’da süren savaş ile Suriye’deki durumu da ele aldığı konuşmasından satır başları şöyle:

  • Suriye halkı bölge dışından gelen güçler ile onların güdümündeki terör örgütlerinin savaşını kanıyla canıyla ödüyor. Biz buna seyirci kalamayız. Sınırlarımızın yanı başında yaşanan her hadisenin sancısını biz de hissediyoruz. Hatay’daki olan bunun son örneğidir. Suriye’ye çöreklenen güçler bu orta oyununu kenara bırakmalıdır. Türkiye’nin gücü Suriye’yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir. Biliyoruz ki Suriye üzerinde yapılan hesapların ülke halkının yaşadığı zulmü bitirmekle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

‘Karikatüre bakmadım’

  • Şimdi de kapaktan yayınladığı bir karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum. Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zul kabul ettiğim için karikatüre bakmadım. Ben neyim ki benim sevgili Peygamberime bu denli hakaret eden bu namussuzlar ile ilgili benim herhangi bir şey söylemem gerek yok zaten.
  • Değerli kardeşlerim üzüntüm ve öfkem şahsıma yönelik saldırıdan değil. Aynı mecranın peygamber efendimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasındandır. Bunlar Avrupa’nın yeniden barbarlık dönemine gidişinin işaretidir. Kendi nefret ve kinlerinde boğulup gideceklerdir.
  • Batıya sesleniyorum şimdi buradan. Siz değil misiniz Ruanda’da, Cezayir’de, Afrika’da milyonlarca insanı katleden? Altın, elmas için oralara girip katliam yapan? Siz katilsiniz katil. Bugün hala aynı şeylerin arayışı içerisindesiniz.

Putin ile görüşme

  • Sayın Putin’le de görüştüm. Orta Doğu’dan Suriye’den Azerbaycan’a asker gönderiyorsunuz. Yabancı güçler gönderiyorsunuz falan filan. Ben de sayın başkana bir şey söyledim. Şuanda 2 bin civarında tespit ettiğimiz PKK’lıların YPG’lileri Ermenistan buraya aldı. Yabancı savaşçı olarak bunlar orada. Benim onlardan haberim yok dedi. Ben şimdi size haber veriyorum dedim. Bunun üzerinde durmanız lazım. Ve buna göre adımlarımızı atmamız lazım. Bunlar Suriye’den oraya ithal bu konuda dayanışmamız lazım. Sayın Putin’in bu PKK, YPG, bunlara böyle yüz vereceğine ihtimal ermiyorum. Ama Paşinyan’a bunları söylemesi lazım. Aksi takdirde gereği yapılır.

Kılıçdaroğlu’na: Zavallısın sen ya

  • Dün Bay Kemal, eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa sen benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin ya. Sana siyasetçi demek için sokaktan binlerce şahit getirmek lazım. Senin siyasetle alakan yok. Siyasetçiysen kalkarsın benimle ilgili konuş, siyasetçi arkadaşlarımla ilgili konuş. Biliyorsun ki onlar seni paçavraya çevirirler. Yakılacak çantalar arıyorsan sizde çok. Yanınızda Beyaz Türkler çok. Onların yakılacak çantaları da vardır. Zekâ yoksunu bir adamsız. Airbus’ları satmamızı istiyorsun. Onunla bunun ne alakası var. Biri stratejik bir ürün. O bir ortaklığın ürünü. Bundan dahi haberin yok senin. Zavallısın sen ya!

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ordu'da madene karşı direnen yurttaşlara müdahale: Gözaltılar var
Sonraki Haber
Dersim’de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı