Ana SayfaGüncelGazeteci Sabiha Temizkan’ın davasında karar 22 Ekim’de

Gazeteci Sabiha Temizkan’ın davasında karar 22 Ekim’de

HABER MERKEZİ – Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada, duruşma karar verilmek üzere 22 Ekim’e ertelendi.

Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında 2014 yılında yaptığı bir Twitter paylaşımı gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuksuz yargılanan Temizkan mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Temizkan’ın avukatı detaylı savunma için süre talebinde bulunması üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı karar vermek üzere 22 Ekim’e erteledi.

22 Eylül’deki duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Temizkan’ın “örgüt propagandası” iddiasıyla cezalandırılmasını istemişti.

Ne olmuştu?

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla Şubat ayında ifade veren gazeteci Sabiha Temizkan hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede yalnızca Temizkan’ın 2014 yılında yaptığı “Mahmur kampı IŞİD’in eline geçti…” şeklinde başlayan tek bir Twitter paylaşımı delil olarak öne sürülüyor.

Hakkında açılan dava ile ilgili MLSA’ya konuşan Temizkan, şu ifadeleri kullanmıştı:

Yapılan, bir tweet’ten suç unsuru yaratmaya çalışmaktır. Ben bir gazeteciyim ve kamuoyunu bilgilendirme hakkımı kullandım. İfadeye gittiğimde Twitter paylaşımlarım ve Facebook gönderilerimden oluşan 36 sayfalık bir rapor önüme konuldu. Neredeyse hiçbir soru sorulmadı, yalnızca paylaşımların bana ait olup olmadığı ile ilgili soruları yanıtladım.

İddianamenin de çok özensizce ve hiçbir araştırma yapılmadan hazırlanmış olduğunu görüyorum. Buradan muhalif olan gazetecileri yargılamak için birtakım bahaneler bulmak adına ekstra bir çaba sarf edildiği sonucunu çıkarıyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fransa ve Almanya’dan Türkiye’ye bir hafta süre
Sonraki Haber
Görevden alınan Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Kök’e 6 yıl hapis cezası