Ana SayfaGüncelArınç’tan Erdoğan’a: Çok ağır konuştu, beni rencide etti

Arınç’tan Erdoğan’a: Çok ağır konuştu, beni rencide etti

HABER MERKEZİ – Demirtaş ve Kavala hakkındaki sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki vermesiyle ilgili konuşan YİK üyesi Bülent Arınç, “Konuşma beni çok rencide etti” dedi. Arınç, istifa söz konusu olduğunda YİK’ten istifa edeceğini, AKP’den ise istifa etmeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi AKP’li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 3 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunu eleştirmişti.

Arınç’ın Kavala ve Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiği yönündeki çıkışına değinen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” demişti.

Söz konusu Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Arınç’tan açıklama geldi.

Posta yazarı Murat Çelik, Twitter üzerinden Arınç’la görüştüğünü duyurdu.

Çelik’in aktarımına göre Arınç, şunları söyledi:

Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil.

Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, sayın cumhurbaşkanıyla bizzat görüşmeyi bekliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım.

Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, ‘O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu’ diyebilirim.

Benim üzerimden hem sayın cumhurbaşkanımızın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz.

Daha önce de bazı açıklamalarım üzerine ‘Bunları söyleyen birinin YİK’te ne işi var’ türünden yorumlar yapanlar oldu. Oysa benim yapacak daha çok işim var. Ama öyle bir noktaya gelir ki bazen, orada kalmaktansa gitmek daha yerinde olur.

Çelik, Arınç’a sadece YİK’ten istifa etmeyi mi düşündüğünü yoksa AKP’den de istifa edip etmeyeceğini sorduğunu, Arınç’ın kendisine “Elbette sadece YİK’ten. Partiden neden istifa edeyim?” dediğini aktardı.

  Arınç'tan 'Demirtaş ve Kavala' çıkışı, Gökçek ve Metiner'den tepki
  Erdoğan'dan Arınç'ın çıkışı ile ilgili yorum

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülistan Doku'yu arama çalışmaları üçüncü kez sonlandırıldı
Sonraki Haber
Gözaltına alınan JinNews editörü Roza Metina serbest