Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı faili Bilgili’ye ‘yanlış tedavi’den meslekten uzaklaştırma cezası verilmiş

Cinsel saldırı faili Bilgili’ye ‘yanlış tedavi’den meslekten uzaklaştırma cezası verilmiş

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ancak tutuksuz yargılanan Hasan Bilgili’nin, yaklaşık 1 sene önce bir köpeğe uygun olmayan tedavi uyguladığı için Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nce 3 ay meslekten men edildiği ortaya çıktı.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde akademisyen olan Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin, kendisine ait Çayyolu Mahallesi’ndeki hayvan hastanesinde çalışan veteriner bir kadını darp edip cinsel saldırıya maruz bırakmasına ilişkin davanın bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

Duruşma öncesi Bilgili’ye ilişkin yeni bir haber daha ortaya çıktı.

Bilgili’nin, bir köpeğe uygun olmayan tedavi yaptığı gerekçesiyle ‘meslekten men cezası’ aldığı ortaya çıktı.

DHA’nın haberine göre Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin, 10 Şubat 2020 tarihli toplantısında Bilgili’ye 3 ay meslekten men cezası verildi.

Karar metninde, Bilgili’nin ifadesi ile otopsi raporundaki tespitler arasındaki tutarsızlığa dikkat çekildi.

Bilgili’nin köpeğin tedavisi için iki bacağa vida uygulandığını beyan ettiği; ancak otopsi raporunda sadece sağ bacakta vida tespit edildiği ifade edilerek, şöyle denildi:

Muhakkik raporunda ve Prof.Dr. Hasan Bilgili’nin ifadesinde iki bacağında vida uygulandığı beyan edilmesine rağmen necropsi (otopsi) raporunda sadece sağ bacakta ve femurda vida tespit edilmiş olması, bu beyanların doğru olmadığını göstermektedir. Dolayısıyla Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin çıkar sağlamak amacıyla bilerek usule uygun olmayan tedavi yapmak suçunu işlediği anlaşılmıştır. Tarafınıza Türk Veteriner Hekimleri Birliği Uygulama Yönetmeliğinin 116/c-2 fıkrası gereğince ‘3 ay meslekten men’ cezası verilmesine karar verilmiştir.

Öte yandan aynı davada kadının vücudundaki cinsel saldırı izlerini temizlediği için yargılanan Jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt’a da Ankara Tabip Odası’nca 6 ay meslekten men cezası verildiği ortaya çıktı.


  Tahliye edilen cinsel saldırı failinin sperm örnekleri hastanede çöpe atılmış

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP'li eski milletvekiline "örgüt propagandası" soruşturması
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz