Ana SayfaGüncelErdoğan: Albayrak affını istedi, biz de kabul ettik

Erdoğan: Albayrak affını istedi, biz de kabul ettik

HABER MERKEZİ – Erdoğan, istifa eden damadı Berat Albayrak için “Kendisi geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle affını istedi. Biz de görevden affını kabul ettik” dedi. Erdoğan, kabine değişikliği iddialarına da tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık meclis grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına Azerbaycan ve Ermenistan arasında Rusya’nın arabuluculuğuyla varılan anlaşmaya değinerek başlayan Erdoğan, “Türkiye anlaşmanın uygulamasını denetlemek ve gözetlemek için bölgede Rusya ile birlikte yer alacaktır” dedi.

Konuşmasının devamında Osmanlı’nın İttihatçı paşalarını da anan Erdoğan, “Azerbaycan devleti de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir sivilin zarar görmeyeceği taahhüdünü zaten vermiştir. Bu konuda canla başla gayret gösteren askeri diplomatlarımız başta olmak üzere herkesi yeniden tebrik ediyorum. Enver Paşa’nın Nuri Paşa’nın, Hüseyin Cavid’in Ahmet Cevad’ın, Haydar Aliyev’in hatıraları şad olmuştur” dedi.

‘Affını kabul ettik’

Türkiye’nin altyapı konusunda gelişmiş ülkelerin ilerisine geçtiğini iddia eden Erdoğan, ekonominin ayakta olduğunu savundu.

Hazine ve Maliye Bakanı damadı Berat Albayrak’ın istifasına da değinen Erdoğan, “Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığımızda da çok önemli adımları attık. Hem önceki bakanımız sayın Berat Albayrak’a hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi kendisi geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle affını istedi. Biz de görevden affını kabul ettik. Bu vesileyle sayın Lütfi Elvan’a da başarılar diliyorum” dedi.

Kabinede değişim yok

Albayrak’ın istifasıyla birlikte başlayan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde köklü değişiklik iddialarını da yanıtlayan Erdoğan, şöyle dedi:

Tabi bununla birlikte kabine değişikliği gibi spekülasyonların da döndüğü bir süreç başlatılmak istendi. Bizim medya tabi bu konuda mahir. Ancak Tayyip Erdoğan kalemşörlerin lafıyla hareket etmez. Siz yazacaksınız, ya ad televizyonlarda konuşacaksınız biz de ona göre mi hareket edeceğiz? Biz buralara makalelerle gelmedik. Tam aksine kalemşörlerle savaşa savaşa bu makama geldik. Milletimizle geldik.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rosa Kadın Derneği üyesi Narin Gezgör’e 7 yıl 6 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Bimeks işçileri yine gözaltına alındı