Ana SayfaCezaevleriAçlık grevinin başladığı Kandıra Cezaevi’nde koğuşlara baskın

Açlık grevinin başladığı Kandıra Cezaevi’nde koğuşlara baskın

HABER MERKEZİ – “Tecridin sonlandırılması” talebiyle süresiz ve dönüşümlü açlık grevi eyleminin başladığı cezaevlerinden bir olan Kandıra 1 No’lu F Tipi’nde, tutuklu siyasetçilerin hücrelerine baskın düzenlendiği belirtildi.

Cezaevlerindeki siyasi tutuklular, 27 Kasım Cuma günü itibariyle “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebi ve kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla 5 günlük süresiz ve dönüşümlü açlık grevi eylemine başlamıştı.

Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel de eyleme katıldığını duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasetçi kadınların hücrelerine baskın düzenlendiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, baskında hücrelerin saatlerce didik didik arandığı, içeride bulunan yazılı tüm materyallere el konduğu aktarıldı.

Eski Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, dün ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, greve başladığını duyuran Demirel ile beraber HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP’nin eski Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve birçok siyasetçinin hücrelerine baskın düzenlendiğini bildirdi.

Baskınlarda, siyasetçilerin tuttuğu notlar, savunmaları, şiir ve edebiyat çalışmalarının yanı sıra kalem ve kitaplarına da el konulduğunu aktardı.

Altun, ailesiyle yaptığı görüşmede, baskının Yargıtay tarafından bozulan dosyalar nedeniyle yeni davalar açmak için delil toplama ve yeni davalara dayanak amacıyla yapıldığını belirtti.

  Siyasi tutuklulardan süresiz-dönüşümlü açlık grevi kararı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: 13 Kasım'dan bu yana 942 kişi gözaltına alındı
Sonraki Haber
Gözaltında Covid-19 testi pozitif çıkan Kılıçgün Uçar serbest bırakıldı