Ana SayfaGüncel‘Hudut Komutanı tutuklandı’ haberini yapan Kanbal’a soruşturma

‘Hudut Komutanı tutuklandı’ haberini yapan Kanbal’a soruşturma

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de aralarında 2. Hudut Tabur Komutanı Binbaşı’nın olduğu dokuz kişinin ‘göçmen kaçakçılığı’ ve ‘rüşvet’ suçlamasıyla tutuklanmasını haberleştiren gazeteci Ahmet Kanbal’a soruşturma açıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve “gizlilik” kararı konulan bir soruşturma kapsamında Ağustos ayı içinde aralarında Nusaybin’deki 2. Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı İ.K. ile astsubaylar N.M., G.S. ve A.Ç.’nın da olduğu birçok kişiye operasyon yapılmıştı.

Bu kapsamda gözaltına alınan dokuz kişinin ‘göçmen kaçakçılığı’ ve ‘rüşvet’ suçlamasıyla tutuklanmasını 15 Eylül’de “2’nci Hudut Komutanı rüşvet ve göçmen kaçakçılığından tutuklandı” haberiyle duyuran Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturmanın, haberin ardından gelen bir şikayet üzerine başlatıldığı belirtildi.

Tutuklu askerlerin avukatları tarafından yapılan şikayete ilişkin dilekçede, habere dair “soruşturmanın tüm detaylarına yer verildiği ve gizliliği ihlal ettiği” iddiasında bulunuldu.

Savcılık da soruşturma kapsamında halen tutuklu olan isimlerle ilgili yapılan haberle “soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği” iddiasıyla Kanbal’ın ifadesinin alınmasını istedi.

Telefonla aranarak çağrıldığı Yenişehir Polis Merkezi’nde ifade veren Kanbal, yapmış olduğu haberin tamamen kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olduğunu, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberde soruşturmanın gizliliğini ihlal eden bir unsur olmadığını belirten Kanbal, suçlamaları reddetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: Ekonomide dünyanın ilk 10'una girmeyi başaracağız
Sonraki Haber
AİHM Cumhuriyet Davası'nda Türkiye'yi mahkum etti