Ana SayfaEkolojiİzmir depremi: Aramalar sona erdi, can kaybı 110’un üzerinde

İzmir depremi: Aramalar sona erdi, can kaybı 110’un üzerinde

HABER MERKEZİ – 30 Ekim İzmir Depremi’nin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları bugün sona erdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı en az 114. Hastanede tedavisi devam edenlerin sayısı ise 130’un üzerinde. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Günün öne çıkan gelişmeleri ve yapılan kimi açıklamalar sayfamızda.

 


AFAD Başkanı: Arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 30 Ekim’de şiddetli depremin yaşandığı İzmir’de arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

İzmir’de yıkılan 17 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları yürütülüyordu.

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları ise sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece bir alanda enkazımız kaldı. Herhangi bir canlı emaresi yok ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enkazı da bu hassasiyetle kaldıracağız” dedi.


Bakan Selçuk: 139 okulda hasar var

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir depreminde hasar gören okullarla ilgili açıklama yaptı.

2 bin 600 okuldan 139’unun duvarlarında çatlak olduğunu söyleyen Selçuk, şunları söyledi:

“139 hafif sorunlu okul içinde Bayraklı’da tek bir okul bile yok. 139 okulla ilgili de sıva ve tamir gibi her türlü tedbir alınacak. Dünya Bankasından da 300 milyon dolarlık uzun vadeli bir kredi aldık. Depremle ilgili kullanılması koşuluyla 300 milyon dolar tamamen okul binalarımızın yenilenmesi için kullanılacak.”


Diş hekimi Zarife Doğan’ın cansız bedenine ulaşıldı

Diş hekimi Zarife Doğan’ın cansız bedeninin, depremde yıkılan İzmir Bayraklı’daki Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 108 saat sonra çıkarıldığı bildirildi.

Doğan’ın cansız bedeni Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Depremde yaşamını yitirenlerden şu ana kadar isimlerini netleştirebildiklerimize BURADAN ulaşabilirsiniz.


Can kaybı sayısı 114’e yükseldi

AFAD, İzmir depreminde can kaybı sayısının 114’e yükseldiğini açıkladı.

Bin 35 kişinin yaralandığı kaydedilen AFAD’ın açıklamasında, “898’i taburcu edilmiş olup 137 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir” bilgisi paylaşıldı.

İzmir’de arama kurtarma faaliyetleri yürütülen 17 binadan 15’inde çalışmaların tamamlandığı, iki binada ise çalışmaların sürdüğü belirtildi.

AFAD’ın saat 06.30’da  yaptığı açıklamaya göre, deprem sonrasında, 45’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere, toplam bin 713 artçı sarsıntı yaşandı.

İzmir’de yıkılan bir binanın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarından (Fotoğraf: Reuters)

Ege Denizi’nde, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana gelmişti.

Depremin büyüklüğü; AFAD tarafından 6.6, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi (USGS) tarafından ise 7 olarak ölçülmüştü.

Depremde İzmir’in Bayraklı ilçesinde çok sayıda bina yıkılmış ve hasar görürken, Yunanistan’ın Samos Adası’nda deprem can ve mal kaybına neden olmuştu.

  İzmir depreminde yaşamını yitirenler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'nin seçimi: Delege sayısında Biden önde, oy sayımı sürüyor
Sonraki Haber
İşyerindeki taciz patronlar tarafından gizlenmeye çalışıldı